![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
Od pewnego czasu na moim silniku znajduje chlebek i skórki kiełbasy
co to może być za zwierzę i co mogę zrobić ? myślałem że sierść psa załatwi sprawę, ale znajomy mówi że to łaska albo kuna strat nie ma, ale boję się, że pewnego dnia będą pogryzione oryginalne kable |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-01-2011
Model: Ford Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 134 KM
Rocznik: 2008
|
Wydaje mi się, że trzeba zwiększyć dyskomfort zwierzęcia jak tam się stołuje to czuje się bezpiecznie, albo urządzić prawdziwą ucztę 10 m od samochoduGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
no, właśnie jak zwiększyć dyskomfort, zasieków na silniku nie zrobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co może podjadać chlebek i kiełbaskę, bo jak kot, to raczej strat nie powinno być |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-12-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Benzyna 100km
Rocznik: 2006
|
Mi sprawę rozwiazały kostki do kibla najtańsze z możliwych czyli te które najbardziej śmierdzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po nagrzaniu komory silnika jest tam masakra jak otworze maskę to jest ciepły zapach kilku różnych kostek i wg.mnie to odstrasza wszystko... spróbuj ja mam 3kostki w zawieszkach w miejscach gdzie na pewno nic nie uszkodza w razie jakby sie jakimś cudem urwały koszt ok 3zl. Znajomi i sąsiedzi mają odstraszacze za nie małą kasę a te france/kuny lub koty/ i tak od czasu do czasu sie pojawiają.
Ostatnio edytowane przez grodzian ; 20-12-2016 o 08:57 Powód: G |
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
ok, spróbuje, dzięki
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
Rocznik: 2002
|
Są jakieś spraye na kuny, ale jaka jest skuteczność to nie wiem.
Kumpel kiedyś jadąc z pracy mięsko co mu koty przyniosły na silniku smażył i ładnie pachniało. Takie jakieś plusy są. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie też coś kiedyś się stołowało. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk1 FL HB
Silnik: 1,6 ZETEC SE
Rocznik: 2002
|
Rok temu mieszkały u mnie kuny. W środku miasta, na dużym osiedlu. Sąsiadowi wygryzły gumowy odpływ wody z podszybia w Mondeo i zainstalowały go pomiędzy kablami WN na moim silniku. Obsikałem aparaturę jakimś śmierdzielem w sprayu. Nie wiem czy to coś pomaga bo kuny zostały wyprowadzone przez fachowców do lasu. A silnik i wszystko dookoła się lepi od tego wynalazku do dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
z drugiej strony, to skąd kuna ma mieć kiełbaskę, obstawiam kocura |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Kostki do WC działają. Sprawdzone.
Zwierzaki mają kilkaset razy czulszy węch niż my, a ja w takim smrodzie nie wytrzymałbym minuty. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Zrobic im kanapeczke z jakas "odżywka" np na szczury i zostawiac na noc
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |