![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: s-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Mam problem z oknami tylnych drzwi. Mianowicie jeszcze w tamtym roku kiedy było cieplej dość często korzystałem z możliwości zamykania okien z pilota (mam 3-ke dzieci). Teraz jak było parę cieplejszych dni to ponownie chciałem skorzystać z udogodnienia. Niestety przednie szyby OK natomiast tylne nie chcą się ruszyć :-(
Niedawno dokładałem do samochodu moduł BT/VC/USB w języku polskim. Wtedy podczas montażu osprzętu odpiąłem aku na dłuższą chwilkę. Po instalacji aktywowanie wszystkiego ELMem kontrola i kasowanie błędów Forscan-em i wszystko gra. Nie wiem kiedy problem z oknami się zaczął czy mogło to być spowodowane odpinaniem aku czy konfiguracją ELM. Oczywiście każde okno otwierałem i zamykałem z przycisków kilkakrotnie aby "nauczyły się" pozycji krańcowych. Czy możecie coś poradzić/polecić co może być przyczyną braku możliwości "ustawienia" szyb tylnych? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Kuba
Model: S-Max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Do nauczenia się pozycji krancowych musisz zamknąć okno i przytrzymać klawisz około 4 sek jeszcze jakbyś chciał zamknąć. To samo z otwarciem , otwierasz na max i jeszcze raz jakbyś chciał otworzyć przytrzymujesz około 4 sek.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
otwierania nie trzeba uczyc.
Przy zamykaniu, w gornej pozycji jest slychac klik przekaznika. Wystarczy przytrzymac az kliknie A poza tym jest chyba opisane w i strukcji i milion razy na forum
|
|
|
#4 | |
|
![]() Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Silnik: 2.5 FHEV 190KM vignale
Rocznik: 2022
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Marek
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2008
|
Spróbuj odłączyć na chwilę jeszcze raz akumulator i po podłączeniu jeszcze raz zaprogramuj szyby.Opcja druga -jeżeli masz zapisaną starszą konfigurację w elmconfingu to wróć do niej i sprawdź,czy szyby działają prawidłowo.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|