![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford C-max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam,
Moją bolączką i mojego autka jest nierówna praca wycieraczek automatycznych. A mianowicie mimo tego że dźwignia jest ustawiona na auto, w tym maxumalna czułość to według mnie nawet przy najmniejszym zachlapaniu szyby wycieraczki powinny się uruchomić a u mnie "du*pa" szyba musi być solidnie mokra żeby się włączyły, i co ciekawego pochodzą chwile raz szybko raz wolno ale podziałają, potem mimo tego że szyba jest mokra znowu nie działają, aby za chwile zasuwać na max szybkości nawet gdy szyba jest sucha i co za tym idzie muszę to przełączać ręcznie, a jest to dość upierdliwe. Zauważyłem że czujnik na szybie jest tak jakby odklejony lub były między nim a szybą pęcherzyki powietrza, próbowałem to jakoś docisnąć, naprawić ale bezskutecznie. Podpowiedzcie co zrobić, aby to działało jak należy. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: S-Max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2006
|
Hehe kolejny człowiek odkrył, że to AUTO to wielka sciema Forda. To działa jak chce. O dziwo u mnie w miarę trafia choć czasem trza pogonic z ręki żeby ruszyło, a później jakoś to działa.
Wysłane z Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2005
|
Często cyrk jest z tym po wymianie szyby. Ja tego gluta wklejam na wodę i działa poprawnie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kris
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
|
To jest loteria, nie tylko w fordach że wycieraczki żyją własnym życiem. Szczerze to wolałbym zwykłą "czasówke"
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford C-max
Silnik: 2,0 TDCI
|
ok czyli najłatwiej będzie jak podjadę do kogoś kto montuje szyby i poproszę aby to jeszcze raz porządnie wkleili
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|