![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arkadiusz
Model: s max
Silnik: 2.2
Rocznik: 2011
|
witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc a mianowicie walczę juz kilka dni z smaxem 2.0 tdci 2010 rok system bez kluczykowy a problem mam taki:
jakiś czas temu auto nie chciało odpalić był napis kluczyk nie rozpoznany i był brak komunikacji z komputerem silnika czyli nie można było sie połączyć zadnym uządzeniem diagnostycznym delphi bosch cdif2 odłączyłem ecu wszystkie kostki i nie było zasilania ale nic nie zrobiłem i zasilanie wróciło i było wszystko ok i nagle po miesiącu ten sam problem ten sam napis ale tym razem jest napięcie na ecu i masa a nie ma diagnozy,w innych modułach wyskakują błędy komunikacji z komputerem silnika w imo ,abs i skrzynia itd.. jak napisałem zasilania sprawdzone dzisiaj sprawdziłem can-y miedzy ecu silnika a abs i wspomaganiem wszystko ok a auto dalej nie pali kluczyk nie rozpoznany z dodam ze z pilota mozna auto otwierac a nie mozna zamykac smax z systemem bez kluczykowym próbowałem wkładać kluczyk w obudowe kierownicy pod zaślepkę i nic stało sie to nagle auto jezdziło bez zazutów pomocy prosze o jakie kolwiek porady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
A to jest przedlift czy polift?
Jutro będę w baninie to mogę zerknąć do niego.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arkadiusz
Model: s max
Silnik: 2.2
Rocznik: 2011
|
Super by było auto stoi u nas w warsztacie a wiec jak najbardziej zapraszam od 9-18 mój nr telefonu prosze o info przed przyjazdem smsem lub dzwoniąc
pozdrawiam arek Bump: a auto to przedlift |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
|
Byłem dzisiaj u
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i niestety lipa.
UCDS widzi IPC, PAM, ACM itd, nie widzi natomiast PCM i BCM. Próbowałem tez zrobić programowanie nowego modułu PCM i nie ma szans, nie wykrywa go. Prąd z BCM’a idzie na inne moduły. Auto to miedzylift.
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-03-2016
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Mi to wygląda na problem z BCM. Zamontować inny i dopisać klucze bo nie widzę innego wyjscia
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
|
Dokładnie to samo zasugerowałem, mieli poszukać BCM’a na podmianę.
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-03-2016
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Tylko żeby od międzylifty kupili bo będą jaja
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Na al... jest do kupienia za 500 PLN nawet z obsługą TPMS, więc nie jest tak źle z dostępnością.
Ostatnio edytowane przez Parch ; 14-11-2017 o 12:10 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|