![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciek
Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 Benzyna
Rocznik: 2008
|
Witam,to bedzie moj pierwszy post, jak coś źle napisze proszę o pouczenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Focus 2.0 Benzyna 2008r Ok, do rzeczy mam taki objaw - zauważyłem ze jak jest cieplej lub silnik bardziej się nagrzeje, to samochód zaczyna wibrować na biegu jałowym, wskazówka obrotów nawet nie drgnie, a czuć jakby obroty falowały, drugi objaw podczas normalnej zmiany biegów z 1 na 2 jest metaliczny stuk z pod auta i czasem szarpnie, napisałem normalnej, bo kiedy dam wyższe obroty i delikatnie zmienię bieg i puszcze bardzo powoli sprzęgło, to już tego nie słychać, i nie szarpie,ale to jest meczące. Czy ktoś już miał taki objaw, i jak go rozwiązać gdzie szukać przyczyny ? Dziękuje za wskazówki i Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus FX Silver
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
|
Ja obstawiam poduszkę pod skrzynią biegów. Miałem uszkodzoną w mk1 1.6 i auto drgało jak diesel(karoseria wchodziła w rezonans a dodanie gazu niwelowalo drgania) . Jeden mechanik mówił że tak ma być, drugi mówił że poduszka sprawna. Pojechałem do trzeciego ze swoją nową poduszką i powiedziałem wymień, i od tego czasu spokojnie.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rocznik: 2008
|
Dzięki za info, takiej odpowiedzi się spodziewałem, że to może być poduszka, bo już wiele na ten temat czytałem,ale mój mechanik mówił ze tak ma być. Możesz powiedzieć jaki koszt tej poduszki ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Stan
Model: Ford E-150 Conversion
Silnik: 4.6
Rocznik: 2006
|
Witam
Przekaż mechanikowi, że tak nie ma być. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus FX Silver
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|