![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
Patrzę od jakiegoś czasu za S-MAXem, ale na ok. 10 sztuk co obejrzałem, może ze 2 nadawały się do ewentualnego zakupu, a że jakiegoś super ciśnienia na zakup nie mam - założyłem do wakacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to też zacząłem patrzeć co proponuje konkurencja.
Zafira C mi nie spasowała - trochę za mała, ale VW Sharan/Seat Alhambra roczniki 2011+ jest wg mnie ok. Pewnie specjaliści od designu stwierdzą, że S-MAX "piękniejszy", ale dla mnie ważniejsze są walory użytkowe, a jak to mówią "na bezrybiu i rak ryba..." 2.0TDI z CR też już jest w miarę bezproblemowy, skrzynia manual, do "dwusprzęgłówek" zaufania nie mam (nieważne DSG czy Powershift), chyba żeby SMAX 2.2TDCI z automatem by się trafił to ok. Ktoś ma doświadczenia z Sharanem i mógłby się wypowiedzieć? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Napisz w jakich pieniadzach.. bo juz temat masz z uszkodzonym.. chyba ze tylko takich szukasz.. 2.0tdi bralbym po 2012.
Poza tym czy ty nie szukasz benzyny? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Widze na innych tematach ze piszesz ze mozesz po auto pojechac ale to wycieczka itp itd. Ja Ci powiem z doswiadczenia JEDZ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tymbardziej ze czas masz do wakacji zalozony. Poza tym @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z pewnoscia pomoze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Uważam, że rozwiązaniem potencjalnie najmniej generującym koszty i tanim w użytkowaniu jest wolnossąca benzyna + LPG. 4 lata jeździłem SMAXem 2.0 145KM, przedliftowym i mimo, że kupione "przypadkowo" (bo szukałem Mondeo MK4 w kombi i benzynie) z perspektywy mogę powiedzieć chyba był mój najlepszy zakup "samochodowy" (po 4 latach auto sprzedałem tylko 2,5k taniej niż kupiłem), 3-ci rok użytkowania Mondeo MK4 2.3 160KM póki co też potwierdza moje założenia. Ale, żeby nie wracać do takiego samego auta wymyśliłem sobie polifta, a tu już tylko ecoboost/tdci/poweshift - LPG odpada, dlatego zacząłem pod uwagę też brać diesla. Ostatnio edytowane przez bodzio17 ; 05-12-2018 o 08:06 |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Czasem coś się w ogłoszeniach trafia, tu akurat auta z PL, w miarę proste do prześwietlenia...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zaraz rocznik się przełoży - może będzie lepiej... Ostatnio edytowane przez bodzio17 ; 05-12-2018 o 08:16 |
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To tak nie działa że przeskoczył rok to ceny aut np 10,20,30% lecą w dół
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-05-2011
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011
|
Panowie może nie znam tajników i sekretów ale jaka jest przewaga kupna auta za granicą vs poleasingowy? Kupowałem po leasingu, miałem cała historie serwisowa, wiedziałem co z autem się działo. Użytkownik auta po leasingowego musi zgłosić kazdą szkodę do leasingodawcy. Przeglądy robi. Ceny też za granicą rewelacyjne nie są na dobry wóz. Oświecicie mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
Druga kwestia, że (moim zdaniem) większość ludzi kupuje "dowód rejestracyjny", a nie auto. "Panie jaki samochód, który rocznik? ..eee sąsiad miesiąc temu kupił taki samochód rok młodszy 2000zł taniej".. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|