![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-09-2011
Model: Mondeo MKV; Focus MK2
Silnik: 2.0 TDCI ; 1,8 Flexifuel
Rocznik: 2017; 2009
|
Witam,
Co może być przyczyną błędu odczytu konfiguracji PCM przu użyciu ElmConfig i ELM327 v3 FORD USB na chipie STN1170 ? Przy próbie odczytu pojawia się błąd jak niżej: Inncorect responce from adapter to request "10 85": 7F 10 22 22 - Condition not correct or Request sequence error https://zapodaj.net/8e6c32e3145ca.jpg.html Próbowałem odczytać inne moduły i nie ma żadnego problemu tylko PCM stawia opór. Jakieś sugestie? Pozdrawiam macdac |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2008
|
U mnie problemem był firmware STN1170. Wgrałem starszy i śmiga.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Norbert
Model: Focus II FL
Silnik: 2.0 16v 145KM + LPG
Rocznik: 2009
|
Hej mam ten sam problem próbuje z starszym oprogramowaniem i nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w forskan nie mogę przeprowadzić testów PCM a w sklepie gdzie kupiłem kabel [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie umieją mi pomóc.Dodam że mam silnik 2.0 145 KM Proszę o pomoc zrobiłem instalacje już pod tempomat kupiłem kabel według forum jeden z najlepszych w tej cenie i nie mogę go sobie uaktywnić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2008
|
Teraz działam na tym sterowniku:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] przy takich ustawieniach: Odbiór: 4096 Transmisja: 4096 Czas: 16 Time out: 0 Time out: 0 i z tym firmware: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jeśli nadal występują błędy problemem może być urządzenie. Ostatnio edytowane przez vodaabyk ; 07-05-2019 o 00:19 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
rodzaj sterownika (na zrzucie jest jest esu-411/41Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest poprawnie wybrany?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
raczej dobry, to auto z 2008
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dzięki wielkie za pomoc niestety nadal nie udało mi połaszczyć mimo zmiany sterowników .Ciekawy jest fakt że jak próbuje kilka razy to w forskan jakimś cudem łączy się z PCM bo odczytuje z niego błędy które także mnie martwią oraz mam podgląd do parametrów jak np. położenie pedału przyśpieszenia itp.Nie mogę jednak przeprowadzić testu pcm wywala od razu błąd dodam oczywiście ze wszystkie inne testy przechodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Poniżej przesyłam screeny może to coś pomoże. Spoiler:
@mayak muszę spróbować jeszcze z tym bezpiecznikiem sprawdzę za 30 minut i dam znać . Z góry dziękuje za wszystkie rady,w sklepie którym zakupiłem kabel powiedzieli mi, że mam problem i mogę zwrócić kabel jak mi nie pasuje . |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
Kilka pytań:
zdj komponentów jakie udało mi się odnaleźć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może to o to chodzi a ja nie mam pojęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spoiler:
Ostatnio edytowane przez lokot2 ; 09-05-2019 o 18:46 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Jaką masz wersję softu w tym kablu?
Obstawiam że skoro to świeży zakup to jest za wysoka. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
siemka,
korzystam z takiej jaka była fabrycznie.Może masz rację. Podasz mi może linka bo to co wysłał vodaabyk niestety nie działa . ciekawy jest też fakt że posiadam kabel [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i on także nie może tego PCM zdiagnozować w moim samochodzie w innym fokusie kolegi (normalna benzyna)od strzała znalazło i pokazało jaki silnik ma u mnie nie... Może to rzeczywiście przez ten gaz ale powinno się to dać jakość obejść . |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|