![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michal
Model: Focus
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2003
|
Witam.Panowie moja mama ma problem z autem.Mianowicie zaczęło się od tego,że pewnego ranka auto nie odpaliło. Padła pompa paliwa,która została wymieniona na nową.Po wymianie auto niestety nie odpala.Paliwo dochodzi i "sika" na kilka metrów,jest iskra oraz napięcie na wtryskach po załączeniu zapłonu 3v(nir wiem ile powinno być).Auto na gazie pracuje bez problemu,ale po przełączeniu na benzynę od razu gaśnie.Sprawa o tyle dla mnie trudna bo mama jest za granicą i już dwóch mechaników rozkłada ręce. Proszę o pomoc,każdy pomysł dużo dla mnie znaczy.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-04-2008
Model: focus MK2FL
Silnik: 1.6 16V 100KM
Rocznik: 2008
|
Jednie co mi przychodzi do głowy to całkowite odpięcie instalacji gazowej. Czyli odpiąć komputer gazowy przepiąć wtryskiwacze tak jak były przed montażem instalacji gazowej. Gdy w samochodzie jest instalacja gazowa wszystkie sygnały czy ma pracować na gazie czy na benzynie idą przez komputer gazowy. Być może coś w komputerze gazowym padło i przez to nie pracuje na benzynie.
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za info,tez o tym pomyślałem.Jeszcze do sprawdzenia nowa pompa i poprawność jej montażu.Niestety ja też pomagam zdalnie..W sobotę ma podjechać dwóch mechaników i mam nadzieję,że są w miarę ogarnięci ..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Jarek
Model: Ford focus Mk2
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2007
|
Kolego, wypnij bezpieczni od instalki gazowej. Sprawdź czy masz dobre bezpieczniki i przekaźnik od wtryskiwaczy. Jak się orientuję, to wtryski sterowane są masą, zasilanie więc " Plus" powinieneś mieć na kazdym wtrysku po włączeniu zapłonu z reguły z przekaźnika. Jezeli masz diodę led 12V, to podepnij ją do przewodów jednego wtrysku i zobacz, czy w czasie kręcenia rozrusznikiem miga. Jeżeli tak, to sterowanie z komputera silnika masz, jezeli nie to trzeba szukać dlaczego. No to na razie tyle
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dziękuję Wam bardzo,będę dzwonił i informował tych "mechaników" o tym co mają zrobić
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Jednak wina była po stronie montażu lub zwykłe zmęczenie materiału. Pęknięty przewód paliwowy przy pompie.Dziekuje wszystkim za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|