![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-12-2010
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0Tddi
Rocznik: 2001
|
Witam, mimo wielogodzinnych poszukiwań nie znalazłem podobnej usterki.
W czym problem- mondeo mk3 tddi 2001 ruszam i jadę i wszystko ok , turbina się włącza przyspieszenie jest po pewnym czasie wciskam pedał gazu i brak reakcji wciskam do dechy i nic żadnej reakcji. Wcisnę sprzęgło i obroty reagują na pedał gazu. Podjeżdżając pod górkę jadąc np na 2500 obr widzę jak obroty pomału spadają turbinę słychać po spadku poniżej 2000 turbina się wyłącza a obroty nadal spadają redukuje biegi żeby jakoś podjechać a prędkość i obroty nadal spadają. Jadąc z górki pomału nabiera prędkości. Zatrzymuje się gaszę silnik po chwili uruchamiam i jest ok jakiś czas i problem powraca. Czy ktoś spotkał się z podobnym zachowaniem. Czy to koniec motoryzacji |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Duratorq TDCi
Rocznik: 2008
|
A co sprawdziłes?
Filtr paliwa nie zapchany? Auto gaśnie czy nie? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
|
Błędy jakieś trzeba odczytać
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-12-2010
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0Tddi
|
Auto nie gaśnie, akurat wyjechałem za granicę i teraz nie używam, filtr
spróbuje ściągnąć ,najbardziej mnie zastanawia że jak wcisnę sprzęgło to wchodzi na obroty a pod obciążeniem nie reaguje na pedał |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|