![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-04-2020
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014
|
Witam, dość energicznie przejechałem moim focusem przez kilka progów zwalniających tzn. mocne przyhamowanie przejazd i gaz. Od tego czasu mam dziwny hałas podczas jazdy.
Jak jadę i trzymam delikatnie gaz słyszę taki dziwny odgłos jakby coś tarło o wał czy jakoś tak. Dzieje się też tak, kiedy zwalniam na biegu, wrzucę luz i się kulam. Natomiast przestaje trzeć, kiedy przyspieszam, hamuje albo stoję. Biegi wchodzą normalnie, nie ma żadnych drgań czy też jakiś innych niepokojących objawów. Tylko ten hałas. Po nocy jak ruszam to hałas pojawia się po przejechaniu +/- 1 km. I po jakimś czasie się nasila. Czy ktoś z Was orientuję się co to może być? Myślałem o dwumasie ale po tym co czytałem to bym ja raczej wykluczył. Jedyne co zauważyłem to przegub z prawej strony ma trochę większy luz niż z lewej oraz na gumie osłonowej jest trochę smaru |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
postaw się w naszej sytuacji, przeczytaj to co napisałeś.
kto ma Ci pomóc ? coś tarło o wał... hmm. widziałeś kiedyś jak pracuje wał ? podjedź do kogoś bo takie posty są bez sensu |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|