![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: artur
Model: ford mondeo
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
|
Witam wszystkich i proszę o pomoc i porady mam problem z moim mondkiem mianowicie jak w tytule mondeo MK4 1.8 TDCi 2007 r rano wstaje do pracy na polu temperatura +15 odpalam samochód bez żadnych problemow nic się nie dzieje pali jeździ ok
Auto parkuje pod firmą w słońcu po 10 h pracy odpalam fordzika i zonk ksztusi się puszcza biały dymek przez mniej więcej 10 sekund po lekkim przygazowaniu uspokaja się i jest ok Obroty na obrotomierzu ok nic się nie rusza silnik nie szarpie tylko tak jakby się dusił i ten dymek ;/ kupiłem go rok temu nie było takich objaw po jakimś czasie padł EGR więc wymiana na oryginał Po kilku tygodniach zaczął kopcić i miał dola okazało się że niezlszczelnosc układu dokrecilem opaskę przy EGR i ok pali jeździ nie kopci silnik zrywny lecz pojawił się problem z tym dławieniem poradzicie koledzy co to może być ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-05-2018
Model: Mk4
Silnik: 1.8 tdci 74kw
Rocznik: 2007
|
Dlawi na zimnym czy na ciepłym czy cały czas ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: artur
Model: ford mondeo
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
|
Witam zdążyło mi się że rano na zimnym też przydlawil się ale delikatne dodanie gazu i spokój najbardziej jak postoi cały dzień w słońcu to wtedy strasznie ksztusi :/
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|