![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2004
|
Witam, mam problem w Mondeo mk4 z oparciem fotela. Otóż pracuje ono przód tył tylko do pewnego momentu i nie mogę go wyżej podciągnąć, co sprawia że nie mam w cale jakieś mega wygodnej pozycji. Nie wiem, czy tak powinno być, bo fotel pasażera mogę złożyć niemal do deski. Dodam że posiadam pełne elektryczne sterowanie z pamięcią. Te fotele ogólnie sa jakieś nie tego bo cały się buja, ale przechodząc do sedna:
Po prostu w pewnym momencie przestaje pracować silniczek i nie da się dalej przyciągnać oparcia. Ostatnio edytowane przez Jogus ; 28-05-2015 o 22:26 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Miałem podobny przypadek jak montowałem fotele z pamięcią. Oparcie nie przesuwało się do tyłu do końca. Przesuwanie kończyło się mniej więcej w połowie.
Rozwiązania są dwa: 1. rozmontować oparcie i nie ruszając silnika oparcia ustawić oparcie w prawidłowej pozycji (ja niestety tak robiłem bo nie wiedziałem że istnieje drugie rozwiązanie) 2. zresetować moduł pamięci za pomocą IDS. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2004
|
Czyli musze podłączyć samochód pod jakiś specjalny skaner diagnostyczny?
Ostatnio edytowane przez Jogus ; 29-05-2015 o 08:14 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.2
Rocznik: 2013
|
Witam. Od kilku dni mam problem z oparciem fotela kierowcy. Otóż oparcie nie rozkłada się do końca, w pewnym momencie się zatrzymuje. Fotele w pełni elektryczne z pamięcią. Jest jakiś sposób na reset foteli? Posiadam forscan ale nie widzę tam opcji resetu foteli. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
odjedz fotelem do konca, pusc i nacisnij ponownie na 15 sek..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.2
Rocznik: 2013
|
Czy IDS zadziala na ELM327 od Forscana? i jaka jest orientacyjna cena za licencję IDS?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda