![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Focus FL ST-line
Silnik: 2.0 Tdci 150km
Rocznik: 2017
|
Witam wszystkich właścicieli Fok i Foczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kody błędów: (informacje z Delphi) P027C Niskie napięcie w obwodzie sterującym modułem "B" pompy paliwa Sygnał nieprawidłowy P244C Zbyt niska temperatura katalizatora podczas regeneracji, blok 1 Sygnał zbyt wysoki W toku P008ACzujnik niskiego ciśnienia paliwa w systemie - usterka w obwodzie za nisko brak objawu biezacy P06DD Zawór regulacji ciśnienia oleju silnikowego zablokowany WYŁ Błąd obliczeń Biezacy Od momentu zakupu Swojego Focusa czyli już jakichś ~50 tyś km i 5 wizytami u tego samego mechanika na wymianach oleju etc. borykam się ze zjadającym wszelkie pokłady cierpliwości i stresu 1 problemem - wywalającym błędem "Awaria silnika. Natychmiast Serwis". W momencie gdy dochodzi do dłuższego przyspieszania np. przy wyprzedzaniu i z reguły (bez ściemy) powyżej 110/120/130 km/h na prostej, płaskiej drodze oraz przy mniejszej prędkości na drodze pod górkę auto gwałtownie się dławi, krztusi i idąc za ciosem wywala komunikat, odcina turbinę i możliwe jest jedynie dojście do prędkości może 110/120 km/h i max. obrotów 2,5/3 tyś. Kiedy przyjdzie Mi na myśl postój, wyłączenie silnika i odpalenie na nowo komunikat rzecz jasna pozostaje na desce rozdzielczej ale po chwili wygasa i silnik zmartwychwstaje, działa bez zarzutów. Podkreślę że macierzystym błędem jaki wyskakuje w Delphi po resecie silnika jest P027C. Generalnie to ktoś może Mi zarzucić że zwlekałem ze zwróceniem się tutaj do właściwego środowiska, do serwisu pod warunkiem że znam kody błędów lub bezpośredniej naprawy NO ALE stoję przed zmianą mapy na 180km i nie chciałbym widywać już tego komunikatu na oczy przy tak niskim przebiegu jakim jest 123 tyś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S. powierzchownie badałem forum pod kątem Mojego wątku ale jeśli faktycznie ktoś kiedyś zmagał się z tym samym to przyjmę link/odnośnik to tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Golce&Dabbana ; 17-08-2025 o 19:01 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Wygląda na niepowiązane błędy, sprawdzić układ paliwa po stronie niskiego ciśnienia, do wymiany zapewne czujnik ciśnienia oleju i do weryfikacji zawór par paliwa/czujniki temperatury na wydechu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-07-2013
Model: Fiesta 8 | Kuga 3.5 StLineX
Silnik: 1.5 TDCI | 2.5 PHEV
Rocznik: 2018 | 2025
|
A ja bym na przekór poszukał czy naprawdę problem nie jest w niskim napięciu.
Albo woltomierz w gniazdo zapalniczki i obserwować, albo forscan i jazda z podglądem parametrów dot. napięć i prądów akumulatora. Miałem coś podobnego gdy zdychał mi aku. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|