![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-01-2009
Model: Ford SMax Titanium
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2017
|
Witam średnio co 600 km pojawia mi się taki błąd. Podpinam sobie tester kasuje i jest ok. Gdzie szukać przyczyny. W opisie jest sporo wariantów. Czy ktoś miał taki przypadek.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
masz przerwane przewody przy dpf.. te gumowe..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
ok sprawdzę i podam czy to to dla ewentualnych dalszych diagnoz lub osód z takim samym problemem. Dzięki na razie za odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: GALAXY
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam. Mam ten sam błąd P2002. DPF zakładałem rok temu nowy i nowy czujnik(zamiennik). Rok przemęczyłem się z częstym wypalaniem aż wyskoczył błąd P2002, Wymieniłem u mechanika czujnik na nowy oryginalny i nowe przewody między DPF i czujnikiem. Po skasowaniu błędu powrócił on po 40 km. Wskazanie czujnika różnicy ciśnień w FORSCAN cały czas 0 (bez względu na obroty), napięcie na czujniku pokazuje -0,01V (tak samo było przy poprzednim czujniku). Ktoś ma pomysł co dalej można z tym zrobić?
Jak się dobrać do tego czujnika? Ostatnio edytowane przez krisos1 ; 19-01-2022 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
I tak kable , przewody stan idealny błąd wykasowany przez APK ford , wykonałem wykręcenia czujnika ciśnienia, czujnika temperatury wstrzyknięć puszka cała k2 dpf i z 70 0/0 cent zeszło ma wynik ze skrina. Pojeździmy zobaczymy polecam ten preparat.
Bump: I tak kable , przewody stan idealny błąd wykasowany przez APK ford , wykonałem wykręcenia czujnika ciśnienia, czujnika temperatury wstrzyknięć puszka cała k2 dpf i z 70 0/0 cent zeszło ma wynik ze skrina. Pojeździmy zobaczymy polecam ten preparat. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|