![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam
Proszę o pomoc w doborze zamka do drzwi lewych przednich w Fordzie Fiesta 2007 FL. Kupiłam już 2 zamki a i tak nie pasują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak by ktoś zapodał fotki, bo na prawdę już nie wiem co robić dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chodzi o to, że drzwi kierowcy nie zamykają się z centralnego........zamykam i od razy same się otwierają. Postanowiliśmy wymienić zamek ale, jak się okazuje to rozbierania od groma a i tak stoimy w miejscu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ostatnio edytowane przez Ela.S ; 19-09-2018 o 18:03 |
|
|
|
#2 |
|
|
Widzę że nikt nie wymieniał zamków, i nie orientuje się w temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
A może podpowiecie mi jak zrobić żeby tylko zamykać drzwi kierowcy kluczykiem bez centralnego zamka ? Czy jak jest ten centralny to można coś odpiąć żeby działał jak pojedynczy zamek ??. Bo pozostało jedynie ASO i koszt ponad 500-600 zł żeby było można używać wynalazek Forda o nazwie Fiesta i zamykać normalnie drzwi. Tragedia, do jednego modelu 5-6 rodzajów zamków !! na 4 piny, na 5 pinów, na 8 pinów, z długą linką z krótką linką, z modemem komfortu itd !!! Wymieniliśmy 3 zamki (po demontażu starego na 8 pinów) i porażka, żaden nie działał do końca w tym modelu......zostało nam z 4-5 kombinacji albo robota w ASO. Ręce opadają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....aż się boję co będzie jak coś poważniejszego wyskoczy. |
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: ROBERT
Model: fiesta
Silnik: 1.4TDCI
Rocznik: 2006
|
Proponuję wizytę u elektryka bo jeśli wymieniłaś zamek i dalej jest tak,ze zamyka i otwiera to może być problem z wiązką~gdzieś kabel urwany lub nie styka coś do końca
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dziękuję za odpowiedz........otwiera i zamyka na starym zamku.
Te które wymienialiśmy nie działały w tym samochodzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . 1 miał za mało pinów, 2 i 3 z pinami ale po podpięciu wtyczki nie komunikowały się z zegarami (nie było kontrolki otwartych drzwi) i nie działały elektrycznie. Wszystkie wtyczki w drzwiach sprawdzane i komunikują się z "wnętrzem auta", wszystko działa po za tym że na starym zamku zamyka i otwiera. Na 200% zamek i prawdopodobnie w nim jest "krańcówka mikrostyk" która raz działa innym razem pokazuje że drzwi są otwarte. Problem w tym że Ford ma bałagan w częściach i do jednego rocznika i modelu jest kilka opcji części. Jedynie w ASO ponoć to rozszyfrują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dzwoniłam do najbliższego ASO i trzeba podjechać, mechanik musi rozmontować drzwi i organoleptycznie sprawdzić jaki konkretnie zamek mamy w drzwiach !!!! Potem wymienić lub zamówić i może samochód stać nawet tydzień bo ściągają szybę do wymiany zamka. Koszt z robocizną to około 600-700 zł !!!!!!! |
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-03-2015
Model: ford fiesta
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2008
|
no wymieniałem w mojej fieście ten zamek(2008 rok,3 drzwi)ale kupiłem z maksymalną ilością pinów,chyba 7 czy 8,i zagadał od razu,bez problemu,mało tego,był z wersji 5 drzwiowej,musiałem tylko plastik zmienić i linkę....no zabawy troszkę jest,trzeba szybę wyjąć,ale 600-700 zł ???? chore....
§23 Ostatnio edytowane przez dirty.73 ; 19-09-2018 o 19:02 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Nie masz opcji wymontować tego zamka samodzielnie,może jest możliwość jego rozkręcenia przeczyszczenia,przemycia może to go obudzi do działania?ASO to ostateczność bo koszty spore
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dziękuję za podpowiedzi.
Zamek rozebrany i winny jest mały mikrostyk.....nie odskakuje za każdym razem. I teraz mam pytanie, czy będzie pasował taki mikrostyk z innego zamka ???. Bo samo złączenie taśmy od niego to mały pikuś......czy takie same mikrostyki są w każdym zamku ?? |
|
|
|
#8 |
|
|
Nie powiem czy będzie! pasował,działał,skoro zakupiłaś już jakieś zamki i pewnie bez możliwości zwrotu to próbować przełożyć a nóż zadziała
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
|
Witam, po przejrzeniu kilku postów na temat "zamka drzwi" nadal mam kilka pytań stad ten temat
Wyciągniecie zamka wyczyszczenie (nie odrdzewiaczem wd itp. tylko środkiem do styków elektrycznych) nie pomogło. nr. częsci: 2S61A219A65ABG na internetach są ale z końcówka AAF Czy sugerować się po prostu ze ja mam 8pin i na internecie tez szukać tez 8pin i będzie grac ? Ostatnio edytowane przez Purtas_00 ; 15-07-2021 o 15:33 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Nr części ma mniejsze znaczenie, ale nie może być mniej niż 8 pinów. No i zamek musi być dla ilości drzwi auta które masz. Jak kupisz zamek z 3D do 5D, to tylne drzwi nie będą działać z centralnym, ale zamek z 5D w 3D zadziała. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|