![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-01-2012
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Dzień dobry. Proszę o pomoc w rozwikłaniu problemu związanego ze światłami. Od niedawna jestem posiadaczem forda mondeo 2014r. Zauważyłem że na zapłonie jak i po odpaleniu auta na wyłączonych światłach, oryginalne ledy mrugają. Raz jeden raz drugi nie ma zasady ( mrugają tak że raz świecą całą mocą a raz połowicznie a nieraz świeca tylko połowicznie bez mrugania ) jest też problem ze światłami z tyłu, w tym samym czasie lampa raz się rozświetla raz miga czy też pulsuje. Problem jest tylko na wyłączonych światłach. Gdy włączę mijania czy też pozycyjne tył świeci okej, przód lampy ok i ledy świeca przygaszone bez mrugania. Sprawdzałem wtyczki ledów z przodu, instalacja jest okej. Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: jarek
Model: MKI MKII MKIIIMKIV
Silnik: 2,0 1,8 2,0 1,6
Rocznik: -92, -98, -02, -14
|
To ewidentnie masz gdzieś zwarcie
Ponieważ jak świecą przednie do jazdy dziennej to tym nie powinien świecić wcale po zapaleniu światem mijania dzienne przygasają i dopiero wtedy zapalają się tylne Zacząłbym od odpięcia wtyczki od włącznika, jak światła zgasną no to |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Włącznik nic nie powie, bo informację o włączeniu tych czy innych świateł przesyła w postaci cyfrowej jednym przewodem. Trzeba szukać wiązek, zaczynając od BCM, bo to ten moduł bezpośrednio załącza oświetlenie.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|