![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Kuga
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
Dzień dobry,
Mam problem z moim Fordem Escape 1.6 Ecoboost 150KM. Samochód przypłynął z USA z zatartym silnikiem. Jednostka przeszła kapitalny remont, wraz z regeneracją turbosprężarki. Po naprawach auto ma problem z przyspieszeniem, tzn. pojawia się falowanie obrotów, które zaczyna się przy mocniejszym wciśnięciu gazu przy obrotach ok. 2500-3500. Na biegu jałowym, wszystko w jak najlepszym porządku. Silnik pracuje równo, dobrze wchodzi na obroty. Bez gwałtowniejszych przyspieszeń „da się” jeździć. Spalanie wg mnie jest dość wysokie. Spokojna trasa drogą krajową ok. 70km, ciężko zejść poniżej 10l/100km. Sterownik wyrzuca błąd P0012 „Regulacja wlotowego wałka rozrządu - przekroczenie - opóźnienie”. Wymieniłem zawór zmiennych faz rozrządu -niestety problem nadal występował. Zdecydowałem się na wymianę wariatora ssącego i ponowne ustawienie rozrządu, niestety to również nie pomogło. Dodam jeszcze, że w aucie było do wymiany kilka czujników, domyślam się że uszkodzenia te były spowodowane transportem w kontenerze. Czy ktoś ma pomysł za co się jeszcze w nim zabrać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Kuga mk2
Silnik: 1.5
Rocznik: 2018
|
Miałem podobnie w 1.5 około 90 tys. przebiegu. Okazało się że zacierała się szklanka popychająca pompę paliwa.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|