![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-09-2019
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2007
|
Cześć
Przeję do rzeczy, radio nawigacja z ekranem dotykowym, zdjęcie w załączniku. Po burzy ( może to przypadek ) ekran mojego radia zrobił się cały biały. Radio grało i nawet było widać poświatę przycisków dotykowych z lewej górnej strony ekranu. Pomyślałem zresetuję radio poprzez odłączenie zasilania (akumulatora). Niestety to nie pomogło a pogorszyłem stan, znaczy ekran jest nadal podświetlony na biało ale teraz trzeba by wpisać kod radia ale niestety nic na nim nie widać. Co może być przyczyną takiego stanu czy ktoś miał taki przypadek, czy to już koniec mojego radia czy tylko ekran padł. I kolejne pytanie czy warto to naprawiać , może lepiej zainwestować w chinczyka z androidem? Może ktoś coś podpowie z chinczykiem w Mondeo Mk4. Jak pisałem wcześniej załączam fotę poglądową mojej a raczej mondka usterki. Pozdrawiam Mirek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Może ekran, może sterownik ekranu, może płytka ekranu.
Na stół i podłączyć coś z zapasów żeby określić stan uszkodzenia. Radio Android to wydatek 1.5k+ żeby było lepiej niż jest teraz. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
1) Czy foto poglądowe przedstawia nawigację w kolegi aucie? 2) jeśli kolega ma nawigację NX, która "wszystko" obsługuje, to raczej "chińczyk" tego (łatwo) nie zastąpi, bo chińskie stacje multimedialne, w większości nie obsługują tych funkcji co nawi ze zdjęcia pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Sa odpowiednie radia z Androidem, które zastępują NX'a, proszę nie robić niepotrzebnego zamętu.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|