![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Cześć.
Pojawiła się u mnie "USTERKA UKŁADU SILNIKA" i zapalanie czerwonej diody podczas rozruchu silnika (już drugi raz). Na wstępie: Fap mam wycięty od ponad 70tys km - ale wychodzi na to, że ktoś coś schrzanił, dlatego proszę o opinię. Uruchomiłem Forscan i zczytałem następujące błędy: 1. 2585 - polecenie z modułu sterującego dodatkowymi skłądnikami paliwa włączenia lampki ostrzegawczej 2. 1927 - poziom dodatków do paliwa zbyt niski/zbiornik pusty 3. 1932 - niski poziom dodatków do paliwa Sprawdziłem odczyty z Forscana : Przypadek (gdy pierwszy raz zapalił mi się błąd): Wszedłem w opcje i coś takiego miałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po klikaniu i próbach kasowania błędów jakimś cudem błąd zgasł i ekran już był taki: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakimś cudem nagle zbiornik zrobił się pełny, dzisiaj zapalił mi się błąd po raz drugi i niestety próby kasowania błędów nie sprawiły że błąd zniknął - przeprowadziłem także wirtualnie uzupełnienia płynu. Na koniec dodam, iż nie mogę dokonać resetu modułu FACM, jedyną operacją którą mogę zrobić to uzupełnienie dodatku, niestety nie pomaga przeklikanie tego na błąd. Co jeszcze radzicie mi zrobić? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Czyli ktoś niestety słabo zrobił moda ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
|
Niekoniecznie. W poprzednim aucie miałem tak samo po wycięciu DPF. Jaki problem raz na jakiś czas nakapać ropy do tego zbiorniczka?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|