![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-04-2008
|
Czy to prawda że trudno jest dostać odme do XR3i? I wogóle jak coś to chętnie bym kupił bo moja jest troche nie taka jak być powinna.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
Tzn po czym wnioskujesz ze jest nie taka jak powinna byc??
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Poprostu jest uszkodzona
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 24-04-2005
Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
|
kup z 8 zaworowego silnika CVH i będzie pasować, ja w moim oryginalnie nie miałem i nie miałem z tego powodu zdanych problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - porozglądaj sie po szrotach
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
A czy to może być wina tej uszkodzonej odmy jeśli po depnięciu wywala bagnet i pluje olejem?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 24-04-2005
Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
|
jezeli jest zapchana to jak najbardziej tak
a jak korek wlewu oleju ściągniesz to tez pluje?
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Tak wogóle to dzięki piękne za szybkie i konkretne odpowiedzi :fcp1
A co do tej odmy to właśnie jest ona troche nie bardzo bo jest poklejona i idzie z niej taka lekka para przy gazowaniu, po za tym tak jak wyżej pisałem przy butowaniu wywala bagnet i pluje olejem. A czy nie da sie coś z tym zrobić jakimiś prostymi domowymi metodami? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Wyplukac lub wymyc dokladnie i zakleic np sylikonem jakims lepszym ja tak mam bo tez mialem peknieta
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Aha, ok dzięki za pomoc.
A czy żeby nie wywalało tak tego bagnetu można by np. jakąś opaską przycisnąć ten bagnet żeby nie wyskakiwał czy lepiej nie żeby silnik mógł sobie wypuścić cisnienie kiedy będzie chciał? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Bagnetu nie ma prawa wyzucac po to jest odma, jesli masz mozliwosc rozebrania jej to jeszcze lepiej bo ladnie ja wyczyscisz w srotku i moze byc taki filtr druciany nie wiem jak tam u ciebie u mnie jest tojego dobrze wystukac z nagaru i dokladnie umyc wszystko, zlozyc do kupy na poczatek jakims klejem kropelka lub poksyliną jesli to pierwsze to pozniej ladnie to sylikonem zakleic zeby szczelne bylo i niech wyschnie albo samą poksylina. i jak masz ten zaworek na dole w rurce to pasilo by go zmienic
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|