![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: MK1 Ghia kombi
Silnik: 1.8 TDCi 115PS
Rocznik: 2001
|
Witam.
Mam chyba pecha bo jak na razie nie znalazłem żadnego rozwiązania moich dotychczasowych problemów z FF1 mimo zapytania na forum i przeczytania wszelkich możliwych postów, do tego doszedł nowy kolejny boje się, że chyba także unikalny problem. Problem z klima polega na tym, że po włączeniu klimatyzacji w każdej pozycji nawiewu (oprócz nawiewu na szybę przednią) klima działa jeżeli wentylator jest ustawiony na pozycję nr 1. Po zwiększeniu siły nawiewu na nr 2 ; 3 i 4 kontrolka A/C klimy gaśnie i za chwile leci ciepłe powietrze-sprężarka klimy ma rozłączony elektromagnes. Tylko nawiew na przednią szybę działa z klima na przełączniku ustawionym od nr 2 w górę. Ma ktoś jakiś pomysł ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
ciekaweGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w sumie to klima sie wylacza jak dasz na zero zdaje sie. wiec wyglada to tak jakby nie bylo sygnalu ,ze wiatrak dziala. druga sprawa podmien przekaznik od wiatrakow , klimy. a w sumie tu poczytac , choc zdawaloby sie odmienny temat
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-05-2009
Model: FOCUS FL mk2
Silnik: 2.0 TDCi 136
Rocznik: 2008
|
ja mialem u siebie cos podobnego, że jak wlaczalem klime to na jedynce niby sie siatelko swiecilo ze klima dziala ale wentylator mi sie nie krecil na jedynce wiec zimno nie lecialo. Jak wlaczalem wiatrak na 2,3,4 to wentylator (kabinowy) dmuchal powietrze ale klima sie wylaczala (nie kojarze dokladnie czy wentylator od klimy pod maska sie wlaczal czy nie, ale chyba sie wlaczal).
I w moim przypadku pomoglo wymiana rezystora dmuchawy. wowczas dmuchawa chodzila od pierwszego biegu i klima elegancko dzialala. Czytałem, ze mozna samemu naprawic ten rezystor wlutowujac tam kabelek zamiast spalonego rezystora (jest gdzies dokladnie opisane, szukaj: "rezystor dmuchawy" bodajrze) i wtedy jest to tania wersja, za orginal placisz kolo 100zl |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|