![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
witam serdecznie.
tak jak w temacie. co sądzicie koledzy o jakichs lepszych środkach co się leje w bak i mają czyścić wtrysk? zastanawiam się czy nie warto skoro moje auto pamięta jeszcze jak Bruce Springsteen nagrał utwór "Streets of Philadelphia". teoretycznie nic mu nie dolega, ale czemu nie? bezpieczne? jakie mogą byc nieporządane konsekwencje? takie mam pytania
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
jak wlejesz coś takiego pamietaj że może zacząć od czyszczenia baku każdy syf co tam jest zacznie sie rozpuszczać wiec pomyśl o nowym filterku paliwa nie jest to zły pomysł zaszkodzić nie zaszkodzi napewno nie przy naszym paliwie które jest okropne :fcp1
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Polecam, sam próbowałem, z efektu jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
znakomicie. właśnie, szczerze mówiąc, konkretnie na Was obojga odpowiedzi liczyłem. czy jest środek godny polecenia? czy dobrze myśle żeby po wyjeżdżeniu baku po czyszczeniu zmienić filterek od razu?
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
U siebie zastosowałem "Valvoline fuel system cleaner", więc z czystym sumieniem polecam! Podobno dobry jest też STP. Filtra nie zmieniałem, nie było takiej potrzeby, wymieniłem dopiero po upływie ok. 1/2 roku - wzrokowo był czyściutki. Po zalaniu preparatu do baku i zatankowaniu, daj mu ostro po garach. Ja pogoniłem 2x300km, z przerwą na nocleg.
Powodzenia
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|