![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: Mk1 ghia black
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1995
|
witam
niedawno wymieniłem kpl. rozrzad (paski , napinacze, POMPA WODNA FORDOWSKA, termostat - juz drugi , oba motorcrafta) i borykam sie z problem , otóż: po wymianie temperatura silnika (na desce rozdzielczej 90 st.) w porzadku, jednak po dwoch tygodniach, wskaznik od temperatury ledwo wdrapywał sie za N, z nadmuchow leci cieplutkie powietrze czyzby czujnik od wskazań sie spsul, dodam ze przy poprzednim termostacie mialem podobna historie, czy moze mam pecha i drugi termostat do niczego ???
Uważaj na swoje myśli stają się słowami Uważaj na swoje słowa stają się czynami Uważaj na swoje czyny stają się nawykami Uważaj na swoje nawyki stają się charakterem Uważaj na swój charakter staje się twoim losem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
bardzo możliwe. był niedawno wątek gdzie kolega jak pamiętam włożył dopiero za trzecim razem polecony orginalny motocrafta termostat i dopiero zadziałało
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-10-2008
Model: MDO był
Silnik: Should Be Higher
Rocznik: 200?
|
A jaką miał wbitą temperaturę otwarcia? 88 czy 92 stopni?
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: Mk1 ghia black
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1995
|
88 stopni oba termostaty maja i sa to motorcrafty
Uważaj na swoje myśli stają się słowami Uważaj na swoje słowa stają się czynami Uważaj na swoje czyny stają się nawykami Uważaj na swoje nawyki stają się charakterem Uważaj na swój charakter staje się twoim losem |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-10-2008
Model: MDO był
Silnik: Should Be Higher
Rocznik: 200?
|
I kolego tu jest rozwiązanie :fcp1 masz-kupiłeś termostat od klekota-ropniaka, termostat do benzyniaka ma tep.otwarcia 92 stopnie i tak jest tam wybite, kup takiego i będziesz miał po kłopocie sam tak przerabiałem jakieś 2 tyg temu wskazówka pięknie stoi :fcp4
tylko szkoda twojej kasy, zawsze można opchnąć. Po wymianie daj znać czy pomogło. Pozdrawiam.
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
bzdury gadacie, 88-102 mam taki i wskaznik stoi normalnie w połowie.
|
|
|
#7 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
To ja wlasnie przerabialem ta historie z termostatem. Kolego nie baw sie w jakies dziadostwo. Kup oryginał i nie załuj (dokładnie 55, 80 z przesyłka) Załozysz i zobaczysz różnice. Pozdrawiam
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
przecież kolega napisał że kupował motocrafty tylko o innych temp otwierania
|
|
|
#10 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-01-2009
Model: Ford MONDEO
Silnik: Ford MONDEO 2.0 TITANIUM X 2005r 2FL
Rocznik: 2005
|
a mam pytanko koledzy czy to przeszkadza jak sie montuje termostat ktory otweira przy temp 88 st bo u mnie przy Vce powinno sie otwierac sie przy 87st.A wskazówka chodiz jak cche raz na pion a raz na N czy moze to czujnik na wskaznik??
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|