Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-08-2009, 02:05   #1
padi77
ford::advanced

Model: Mondeo (mk2)
Silnik: 2.0 16V Zetec
Rocznik: 2000r
Domyślnie problem z zaworami

czy wiadomo komus dlaczego na cieplym silniku bardzo latwo moge uslyszec zawory, mowa o 2.0 benzynie zetek. oliwa mobil 5w.... tam sa raczej samoregulujące sie zawory, to o co tu chodzi??? pomocy.... a i jeszcze jedno male pytanko, czy to prawda ze nie zaleca sie zakladania gazu do tego motoru bo podobno gniazda zaworow za slabe??? z góry dzieki za pomoc.

padi77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2009, 09:40   #2
artur1234

Imię: Artur
Model: mondeo mk1
Silnik: 1600 Pb+Lpg
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: problem z zaworami

Nie wiem dokładnie i nie chce wprowadzac Cie w bląd( moze ktos mnie poprawi) ale z tego co wiem po chyba maju98r wprowadzili silniki chyba bez regulacji zaworow i co 20 000 powinno sie je regulowac... Przy jezdzie na lpg jest to 10 000km... Z tego co wiem ludzie jezdza na gazie z tymi motorami ale zazwyczaj z instalacja stag 300 a nie z byle czym...
Stary 20-08-2009, 09:51   #3
Labobas

Model: Ford Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 16V LPG
Rocznik: 1998

No to moze wypowie sie ktos kto ma gaz w mondkuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

KOlega ma czarna pokrywe sadzac po roczniku i regulacje plytkami.Jak nie byly regulowane zawory to trzeba jechac i regulowac.
Kolejna sprawa,dlaczego sadzisz,ze slychac zawory?Caly czas klepia,czy dopiero jak dodajesz gazu?
CO do gazu w tych autach to zaden problem.Duzo osob z forum MKP jezdzi na czarnych pokrywach ,a takze w MKIII i nie narzekaja.Oczywiscie,ze najlepiej sekwencje zakladac,ale na II generacji tez nic nie pwinno sie zlego dziac.
Labobas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2009, 16:37   #4
padi77

Model: Mondeo (mk2)
Silnik: 2.0 16V Zetec
Rocznik: 2000r

no zaworki klepia przy dodawani gazu.... to cos zmienia??? a tak na marginesie co to znaczy "czarna pokrywa" ??? sorki ale do mnie na razie to drukowanymi trzeba bo ja dopiero co zmienilem bryke na mundka i jeszcze nie chwytam wszystkich skrótów. dzieki wielkie za podpowiedz.... bo zacząlem juz naprawde ostrego zawiasa lapac.
padi77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania