Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-09-2009, 20:41   #1
mojemondeo
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: benzyna 2.0
Rocznik: 1998
Exclamation Automat- ostatnia szansa- prosze o pomoc

Witam
Po przejechaniu 40 tys. samochdem z automatem po rzekomym kapitalnym remoncie zaczęły mi się kłopoty które poniżej opisuję.
Na skrzyżowaniu ruszjąc miałem wrażenie jakby mi się sprzęgło ślizgało, samochód rusza powoli bez wzgłdu na wysokość obrotów silnika. Jak się rozpędzi przełącza na następny bieg i dalej jedzie bezproblemowo.
mruga kotrolka "over drive".
Pierwszy "specjalista" przez telefon stwierdził, że to napewno kosz który w mondeach pęka i jest to typowe, koszt naprawy ok 2500 zł. Następny przejechał się i powiedział to samo. trzeci podłączył komputer i stwierdził że komputer nie pokazuje żadnej usterki.
Prawda czy fałsz ? kto ma racje ? Czy naprawdę muszę znowu wyrzucić 2500 naprawę ? Może poprostu przerobię na manuala ? Ale to też koło 2000 zł
Może ktoś wie coś na ten temat ? Bo "specjaliści" twierdzą że muszą wyjąć skrzynie i wtedy się okaże. Jakbym słyszał polskich lekarzy- zrobimy operacje otworzymy i zobaczymy, jakby nie było innych metod.
Koledzy w Was ostatnia nadzieja uratować kase. Mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź. Acha proponowano mi zmiane oleju i filtra ale to też kilkaset złotych i żadnej pewności.
Pozdrawiam serdecznie:

mojemondeo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-09-2009, 20:43   #2
robroy67
ford::average

Model: Mondeo mk3 PB+podtlenek LPG
Silnik: 1.8 +LPG
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Automat- ostatnia szansa- prosze o pomoc

Cytat:
Może ktoś wie coś na ten temat ? Bo "specjaliści" twierdzą że muszą wyjąć skrzynie i wtedy się okaże. Jakbym słyszał polskich lekarzy- zrobimy operacje otworzymy i zobaczymy, jakby nie było innych metod.
Ale niestety mają rację,bez otwarcia skrzyni diagnoza to jak wróżenie z fusów
robroy67 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-09-2009, 22:45   #3
ryszinho
ford::average

Model: mondeo mkII
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 03.12.1997
Domyślnie Odp: Automat- ostatnia szansa- prosze o pomoc

To może przerzuc się na manual??? Taniej Ciebie to wyjdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomimo że trzeba komputer i wiązke zmieniac bodajże.
ryszinho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania