![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Zablokowany
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
|
Witam
jak w temacie czyli od pewnego czasu zauważyłem denerwujące stukanie wydobywające się z okolic lewej strony bagażnika. Mam mondeo kombi. Już sprawdzałem czy to nie roleta bagażnika, nie dobrze zatrzasniete oparcie kanapy itp. wszystko nic. Czytając posty natknąłem sie na tematy łącznika stabilizatora i gum (że one pękają i obija metal o metal). Wiem że taką jedną gumę miałem do wymiany gdyż kupując auto jakies 2 miesiące temu byłem na przeglądzie w ASO. Powiedziano żebym to zmienił ja to odkładałem w czasie bo nic sie nie działo, teraz nastały te wkurzające stuki. zakładając że to to bardzo prosze o potwierdzenie czy to o te częsci chodzi. Jeżeli nei bardzo prosze o przesłanei linków. Z góry dziękuję! łącznik stabilizatora: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tuleja dr. stabilizatora kombi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tuleja dr. stabilizatora kombi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Chodzi mi która to guma ta pierwsza czy druga, a może obie??? prosze o pomoc. Aha i jeszcze jedno czy dam rade te części wymienić sam, czy raczej będzie ciężko. pzdr |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
stuki z lewej strony, dobiegające z tyłu auta to jak dobrze pamiętam (opisywana sprawa na forum) kwestia luźnej linki hamulca ręcznego, może to jeszcze sprawdź?
w przypadku części, które podałeś: stuka zazwyczaj sam łącznik (1 link) w przypadku, gdy gumy na drążku stabilizatora są wybite, powinieneś je wymienić (link 2) wtedy najlepiej wymienić całość czyli 2 łączniki + 2 gumy. Gumy (żeby niepotrzebnie kasę wydawać) można sprawdzić po zdemontowaniu łącznika/ków. Ostatnio edytowane przez karloss ; 15-09-2009 o 13:13 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zablokowany
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
|
a co to są te gumy z trzeciego linku?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
Witam, jak już Ci napisał poprzednik sprawdz przede wszystkim linki ręcznego czy się nie wypięły z zatrzasków, jeśli tak to od razu przypnij je na opaski zaciskowe, zerknij też przy okazji na tuleje belki tylnej a przede wszystkim następnym razem użyj opcji "szukaj" bo temat stukania z tyłu w mondkach już chyba we wszystkich możliwych kierunkach i problemach był opisywany... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
z drugiego linku są to gumy do aut z lat 10/2002 - 02/2007 , z trzeciego linku do aut z lat 10/2000 - 10/2002
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|