![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: ryszard
Model: ford galaxy
Silnik: 1.9tdi AHU 90km
Rocznik: 1998
|
witam forumowiczow mam forda galaxy 1.9tdi 90km 98r i pytanie czy jest taka mozliwosc zalozyc tylny naped,skrzynia biegów ma cztery otwory gwintowane
wiec jest mozliwosc zamontowania napedu.prosba gdzie moglbym dowiedziec sie cos wiecej na ten temat.mieszkam w gorach i tylny naped czasem jest niezbedny pozdrawiam rysiek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
To kup sobie 4x4, o montazu zapomnij, raz ze nie jestto zmiana silnika a dwa ze koszta Cie przerosna, jka i czas tego zamontowania, załatwienia czesci.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
dlaczego odrazu zmiana silnika jak przeciez sa syncro silnik diesla miejsce na wal tez jest i koszty ok750 most plus wal
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Ryju, to że jest miejsce na wał to nic nie znaczy. Musi być skrzynia z rozdziałem mocy przód-tył, albo przy pomocy specjalnego sprzęgła (nie masz go zamontowanego i sam nie zamontujesz), albo za pomocą trzeciego mechanizmu różnicowego (też go nie masz i też go sam nie zamontujesz). Grzebanie w skrzyni to naprawdę jest wyższa szkoła mechaniki, nawet nie próbuj sam tego robić, bo POPSUJESZ AUTKO. Aż dziw, że tego nie rozumiesz...
W amatorskich warunkach to co chcesz zrobić jest w 100% niewykonalne. W profesjonalnych warunkach w 100% nieopłacalne. Mam znajomego w górach, jeździ niezłym autem, a na zimowe dojazdy do domu kupił sobie UAZ-a na kołach z łańcuchami za pięć tysięcy i sobie chwali.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 26-09-2009 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
witam ja wcale niemam zamiaru rozkrecac skrzyni to cos(niewiem jak sie nazywa)jest
w miejsce sztywnej pulosi.a co do mechaniki sam. to orlem nie jestem pasek rozrzadu ford fiesta,w galaxy tez sam zmienialem to az taki osiol nie jestem.pozdrowionka z malnika |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Co jest SYNCRO, golf, passat, bo galaxy nie widziałe, to nie zmiana rozrzadu czy silnika, to przebudowa auta, jest to wykonalne w domowym zaciszu, ale raz za masz kupe czasu, dwa ze kupe kasy a 3 masz pojecie o takich przerobkach, typu zmiany mocowan, przebudowa tunelu, dołozenie mocowan itp.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
witam do przerobki bylby napewno wydech ktory wisi na trasie walu,reszta pewnie bedzie pasowala czy nie mam racji
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Gdyby tylko wydech przeszkadzał, to wierz mi ludzie dawno by juz takimi jezdzili.
Z czego ten naped chciał bys wsadzic, i jak go upchnąc, umocowac. Jak nizej było pisane, jest to przebudowa samochodu, trzeba liczyc, mierzyc, sprawdzac, spasowywac, szukac czesci itd. Chyba ze były seryjnie 4X4, ale to i tak koszt przynajmniej z 4K w serii, chciec klecic to niewiem czy w 9 sie zamkniesz, chyba ze masz wiekszosc sprzetu, warsztat, czas i spora wiedze, w innym wypadku zapomnij o tym. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
czesc magik przeciez sa seryjnie produkowane 4x4 vr6 2.8l.pod samochodem na wal miejsce jest,w internecie sa kompletne tylne zawieszenia razem z wale (ok750)tylko zamontowac jeszcze tej przystawki do skrzyni nie znalazlem. zamiast mnie wspierac
to ty mnie dolujesz |
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
No to trzeba było od razu napisac ze sa seryjnie 4x4, nie znam tych aut wiec nie wiem, sadziłem ze chcesz zrobic hybryde.
W takim razie najprostszym rozwiazaniem i najtanszym jest kupic Angola, wypompujesz z 5-7tys przezucisz z teamtego do siebie, ode siebie do tamtego i auto sprzedasz, jak dobrze trafisz to koszta cie wyniosa bardzo mało, lub nawet na 0. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|