![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Kilka
Silnik: milion cc
Rocznik: 91-09
|
Witam...
Piszę z prozbą o pomoc bo już żem zgłupiał,a wieć. Całą noc smigałem i wszystko było cacy i nagle wóz przestał kręcić.Podczas kręcenia rozrusznik zachowuje się tak jak by miał gdzieś luzny styk,zakręci milimetr i strzela z elektromagnesu lub totalnie milknieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy próbie zwarcia na krótko kręci bardzo powoli tak jak by trzymały go tulejki no ale tulejki raczej w jednej chwili nie umierają.Aku też oki. Prawdopodobnie coś się w rozruszniku wysypało wiec pytanie jest takie czy w środku rozrusznika ma się co wysypać od strony połączeń elektrycznych??? Może ma ktoś jakiś schemat rozrusznika? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Ja jednak sprawdziłbym wpierw akumulator - włóż jakikolwiek inny na próbę...
Dopiero później myśl o rozruszniku... Schematy konstrukcyjne pięciu różnych rozruszników mam, pytanie jaki ty masz. Najbardziej rozpowszechniony był Bosch JF (2,7 kW). Ale zamieścić mogę dopiero jutro, w pracy mam skaner. Ale sprawdź aku....
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 08-03-2010 o 16:31 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Kilka
Silnik: milion cc
Rocznik: 91-09
|
No własnie wsadziłem nawet dwa...i dupsko blade.
Pięć rodzajów rozruszników było w transicie????Heh Ja mam taki duży i na pewno Bosch ale jaki nr to ciężko wyczuć gdyż jest zmasakrowany. Dzięki Wojtek jak możesz będę wdzięczny |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Bosch był jeden, reszta to Magneti-Marelli lub Lucas.
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Rysunek"eksplodujący" rozrusznika Bosch JF 2,7 kW do Transita 2,5D
A- tulejka wirnika B- śruby skręcające elektrowłącznik C- obudowa, część mocująca D- dźwignia elektrowłącznika E- elektromagnes F- uszczelka G- pokrywa elektrowłącznika ze stykami H- końcówki podłączeniowe przewodów prądowych I- nakrętka J- korpus z uzwojeniem stojana i dwiema szczotkami K- tylna pokrywa L- C-klips (zawleczka) M- uszczelka N- podkładki dystansowe O- obudowa, część tylna P- tulejka wirnika Q- sprężyny szczotek R- szczotkotrzymacz z dwiema szczotkami S- wirnik T- centralna tulejka łożyskująca z płytką U- zespól zębatki V- tuleja łożyskująca W- śruba dźwigni elektrowłącznika X- pierścień oporowy Y- zawleczka
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 09-03-2010 o 11:47 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|