![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2009
Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012
|
jak w temacie...nie jestem dobry z chemii i pytam tylko teoretycznie...proszę się nie śmiać.. jak większość posiadacza diesla mam problem z zamarzniętym paliwem..czy gdyby podgrzać jakieś 2-3 l oleju napędowego i wlać od baku?? czy wogóle można podgrzać, albo chociaż w pomieszczeniu o temp. 20 stopni i wlac...pomogłoby??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
wlej preparat który wytrąca wodę a samo podgrzanie on niewiele pomoże , ważna jest kompresja czym lepsza tym szybciej zapala lub fajny patent pompa elektryczna tak jak w niektórych nowych autkach
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
chłopie ten preparat to powinineś wlać w listopadzie co najmniej i od tamtej pory nonstop dolewac to z dnia na dzień nie działa . Nawet niektórzy leją cały rok tylko w mniejszej ilości i nie muszą wymieniać na zimę filtra paliwa
|
|
|
|
#5 |
|
|
a poza tym jak podgrzejesz do zamarzniętego nie rozpuści , musisz wstawic do kogoś do garażu i wlać np denaturat
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
Denaturatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie lej raczej denaturatu ani benzyny masz nowszego diesla i może cię to dużo kosztowac :] Podgrzewacze do paliwa są działają na zasadzie przepływu paliwa przez blaszki . Ale duzo wad to ma : duzo pradu żre, nieszczelne, pozostaje woda i zamarza
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-07-2009
Model: Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 115
Rocznik: 2003 FL
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Cytat:
Jeżeli chcesz podgrzać ropę , to nie ma problemu. Ja robiłem tak. Do garnka 1-2 litry i na gaz . Jak zaczęło już dość intensywnie śmierdzieć nawet lecieć lekka para , to wlałem do termosu i do auta. Strzykawką wlałem do filtra paliwa , do pompy wtryskowej , do baku i do wężyka który idzie do baku od pompy wtryskowej. Możesz również niewielką ilość ropy polać wtryski z zewnątrz. Zapytasz , dlaczego w tyle miejsc lać ropę ? Bo nie wiesz gdzie przymarzło. Pozdrawiam. Testowałem to przy -37. Zapalał z pierwszego.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|