![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-08-2009
Model: ford galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 1996
|
Witam.Mam problem z pompą powietrza wtórnego,a mianowicie włącza się niezaleznie od temperatury silnika.Jak sie załaczy to obroty wzrastaja a gdy wyłacza sie to jest gwaltowny spadek i silnik nawet gasnie.Dodam że wskażnik temperatury jest miedzy N a O ,nie chce stac w pionieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy to moze byc powód wariacji tej pompy.od czego ona jest i czy mozna ja odłaczyc??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-12-2009
Model: Galaxy mk2, Focus mk1
Silnik: 1.9 TDI (AUY), 1.6 NoPB
Rocznik: 2001, 2003
|
no ale w końcu zweryfikowałeś inne możliwości że ci buczy od strony rozrzadu i pewny jesteś, że to ta pompa?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
z twych podpowiedzi wnioskuje ze to pompa.rozrzad to nie jest.łozyska alternatoa jakby wyły to cały czas.a tu sie raz załacza raz wyłacza.gdyby przy tym mi obroty nie wariowały to olałbym to buczenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Odłącz pompę (zasilanie) i zobaczysz co będzie.Moim zdaniem ten ''wiatraczek'' nie ma wpływu na obroty silnika.
|
|
|
|
#5 |
|
|
Kolego podpowiedz gdzie szukac tej pompy i do czego ona jest???a odnośnie powiązania jej z obrotami to tak jak wspominałem jak sie pompa załazy to obroty 1500 gdy wyłacza sie to ok.500Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-12-2009
Model: Galaxy mk2, Focus mk1
Silnik: 1.9 TDI (AUY), 1.6 NoPB
Rocznik: 2001, 2003
|
słuchaj,
pompa powietrza wtórnego działa dłużej jedynie podczas zimnej pogody. mnie potrafiłą buczeć nawet przez pierwsze 3 kilometry, a jak było naprawdę zimno to i przez 9km buczała sobie cichutko. w najbliższym czasie ma się zrobić cieplej: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] odpal go pod koniec tygodnia i sprawdź czy objawy z buczeniem/wyciem pozostają bez zmian - buczenie powinno zniknąć znacznie szybciej niż miałeś do tej pory. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Czarna, trochę okrągła puszka pomiędzy silnikiem a zbiorniczkiem płynu chłodzącego.
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|