Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|śląska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-05-2010, 19:03   #1
bosiek
ford::average

Model: Ford C-max
Silnik: 1.8 TDci
Rocznik: 2006
Domyślnie serwis RTV a cb? naprawią? a jak tak to gdzie?

Witam,
kilka dni temu w trakcie powrotu z Zakopca Cb nagle zamilkło. Po wciśnięciu gruchy widać na wyświetlaczu że nadaje ale nic nie słychać. Radio ma ok. 15 miesięcy więc trochę mało na spalenie się głośnika bo używane okazjonalnie. Gdzie w rejonie Katowic, Chorzowa, Piekar Śląskich, Bytomia, Siemianowic znajde jakiegoś fachowca od radyjek?? Proszę o pomoc.

bosiek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2010, 19:37   #2
benny86
ford::advanced

Imię: Wojtek
Model: Aveo
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: serwis RTV a cb? naprawią? a jak tak to gdzie?

U mnie w klatce mam gościa który prowadzi serwis rtv i różnego innego sprzętu, jak chcesz jutro podejdę spytać czy zająłby się CB radiem ale do katowic to jednak kawałek
Stary 12-05-2010, 19:39   #3
Jitter
Fusioneer

Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)

Bosiek, jeśli masz mikrofon podłączany do radia to za pomocą wtyku, to rozbierz go. Czasami obrywają się przewody.

Ostatnio edytowane przez Jitter ; 12-05-2010 o 19:43
Jitter jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2010, 19:57   #4
Wodniak
ford::beginner

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCi 140 Kuni

a jakie masz radio bo ja mam intek'a i miałem podobne objawy też sygnał był ale nie było nic słychać i okazało sie ze głośnik padł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ponoć w intekach często padają te fabryczne głośniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w Bytomiu na wrocławskiej na przeciwko biedronki jest serwis cb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-05-2010, 21:31   #5
bosiek

jednak forum Ford-a jest the best!!! Dzięki chłopaki (wiem, wiem chłopaki to są w agencjach towarzyskich wy to jesteście ewentualnie młode wilki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Do Żor raczej nie pojadę bo to kawałek także benny dziękuję za pomoc. Spróbuje je sam chyba rozebrać i zobacze .....hehehehe ciekawe co bo znam się na elektronice jak pies na gwiazdach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. ALe i tak najpierw spróbuje sam. Wodniak mówisz o mizuri? właśnie o nich myslałem bo jak jeżdże do Turawy to ich tam czasem słyszę. Jeszcze raz dzięki za pomoc jak naprawie dam znać co było może komuś się przyda. Co do radia to mam danita 3000 multi + sirio 145. Kiedyś takie mi polecili jak planowałem jechać do chorwacji, że niby ma i FM i AM, dwa kanały równocześnie na nasłuchu itp. pierdoły i do ostatniej trasy nie narzekałem.
Stary 12-05-2010, 21:36   #6
benny86
ford::advanced

Imię: Wojtek
Model: Aveo
Silnik: 1.2 16v

Cytat:
Napisał bosiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do Żor raczej nie pojadę bo to kawałek
Tak też podejrzewałem, w sumie 40 kilometrów jest...choć z drugiej strony dojazd z wydziału na bankowej w k-cach do domu samochodem zajmuje mi krócej niż kumplowi na ligotę-panewniki miejskimGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-05-2010, 01:18   #7
Wodniak
ford::beginner

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCi 140 Kuni

Bosiek to antenkę mamy tą samą ale z tego co mówiłeś to musi być głosnik bo miałem praktycznie ten sam problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. signał był wszyscy mnie słyszeli a do mnie nic nie dochodziło tzn dochodziło ale nie słyszałem bo głośnik był dead xD
Stary 14-05-2010, 15:22   #8
bosiek

gadałem wczoraj z 3! fachowcami i .. kazdy radzi podłączyć inną gruchę bo być może gdzieś się kabel załamał. Sama diagnostyka w jednym serwisie 37 zł ale gość na tyle spoko że doradził żeby pożyczyć od kogoś gruchę i sprawdzić. jakby to nie było to bedziemy działac :-). W weekend nie mam czasu ale w poniedziałek sprawdzę i dam znać co i jak.
Stary 20-05-2010, 08:33   #9
bosiek

więc tak podłączyłem 2 inne gruchy i .... nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W końcu brat dał mi namiary na serwis CB przy trasie S1 polecaja go TIR-owcy nawet przez CB. Pomieszczenie obskurne ale usługa wykonana elegancko i co ważne NA MIEJSCU!!! A padła mi końcówka mocy. Koszt wymiany 50 zł (w promocji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i już śmiga. Temat do zamknięcia :-). Jakby ktoś potrzebował namiary na serwis PW.
Dzieki za rady i poradyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania