![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Hatchback
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich.
Mam taki kolejny problem z moim Mondeo jak w temacie. Nie ważne jest czy silnik jest ciepły czy zimny po prostu po zgaszeniu silnika i natychmiastowej próbie odpalenia Mondek nie chce odpalić ( nie mam immo ale i tak czekam żeby zgasła czerwona lampka obok zegarka, mam alarm ale mam rozłączony ponieważ zapsuł mi się kiedyś czyjnik otwarcia maski przez co samochód sam zaczynał wyć). Gdy odczekam chwilkę (ok 2,3 min.) to odpala bez problemu. Nie wiem co mu jest . Filtr paliwa był wymieniany jakiś czas temu. Inny problem mam taki: kierownice mam o jakieś 5st. przekręconą w prawo jak jadę prosto. a gdy hamuję to muszę kontrować w prawo bo mnie ściąga na lewą stronę. Czekam na wyczerpujące odpowiedzi. pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ainuin1 ; 13-04-2010 o 23:00 Powód: temat rozwinął się w drugim temacie którego wcześniej nie ująłem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-08-2007
Model: Ford Mondeo MKI
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1995
|
Co do odpalania to nie wiem ale jeśli chodzi o przestawioną kierownicę i ściąganie podczas hamowania to dokładnie takie same objawy jak u mnie były przed robotą zawieszenia. Na 99,9% zerwane masz tuleje wahacza i wyrobione sworznie. U mnie po wymianie tych rzeczy plus kilku innych ale nie związanych ze ściąganiem problem zniknął.
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2005
|
na ciepło polej pompe wtryskową zimną wodą. jesli pomoze to masz to regeneracji pompę - padniete łopatki pompy wstepnej
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Hatchback
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez ainuin1 ; 13-04-2010 o 23:03 Powód: temat rozwinął się w drugim temacie którego wcześniej nie ująłem |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB