Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-07-2010, 14:46   #1
duszek70
ford::average

Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCI Ghia
Rocznik: 2004
Domyślnie Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI

Witam!
Ja również mam pewną ofertę na oku i pytanie do Was co o niej - o nim sądzicie. Z relacji ze sprzedającym wynika, że samochód jest jeszcze w Niemczech i jest do sprowadzenia na życzenie. Staram się o nr VIN aby dokładnie wiedzieć coś więcej o tym samochodzie. Narazie wiem, że jeździ nim osoba prywatna, przeglądy do końca i udokumentowane niby one są. Wątpię w ten przebieg - coś za niski. Nie wiem też i sprzedający też o tym zapomniał napisać jakiej mocy jest motor.
Oto ta oferta:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Proszę o wszelkie sugestie.

duszek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2010, 15:35   #2
Krzysiek
ford::advanced

Imię: Krzysiek
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI

Wersja Ghia na pewno, chromowane klamki na zewnątrz, no chyba, że są dokładane, blenda srebrna na klapie od bagażnika.
Dziwi mnie trochę fakt radio Ford 6000CD, powinno być Sony, być może klientowi, który go kupował było wszystko jedno czy Sony czy 6000CD więc w salonie wsadzili 6000.
Elementy imitujące drewno więc powinna to być Ghia na pewno. Podgrzewanych foteli brak, ESP też tam nie widzę w dolnej konsoli więc nie wiem skąd ono tam się znalazło w opisie, pewnie z nieba.
Kierownica wielofunkcyjna - uwielbiam jak handlarze umieszczają coś takiego w opisach, zwykła poduszka dedykowana pod tempomat, widoczne przyciski które są na zdjęciu.
Kiera wielofunkcyjna to taka, z której można zmieniać coś w radiu, albo inne rzeczy, nie zaprzątając sobie tym głowy podczas jazdy takie moje mniemanie jeżeli chodzi o slogan "wielofunkcyjna".
Reszta jest do zobaczenia na żywo,
Przebieg? Może prawdziwy, może cofnięty, dowiesz się dopiero po minimum roku czasu czy faktycznie taki był jak go weźmiesz...
Tyle ode mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-07-2010, 15:47   #3
duszek70

Jest znaczek na szybie Ghia, ale jak już wiele razy widziałem jest to tylko znaczek bo nie zawsze idzie za tym wyposażenie.
Ja również zwróciłem uwagę na te radio i to mnie też zdziwiło...ten rocznik, model i takie radio?
Nie wiem co z tymi fotelami, nie widać przycisków przez tak zrobione zdjęcia.
No i ESP...wcześniej nie miałem, ale wiem, że powinno być u dołu konsoli...coś jest tylko czy to to...
Czekam może dostanę ten nr VIN.
Problem jest w tym, że samochód ściągają na życzenie, a to też dodatkowe koszty. Samochodu w ciemno nie wezmę.
Stary 23-07-2010, 15:59   #4
Krzysiek

Ja też mam 06 rok i też mam Ford 6000CD tylko, że moja wersja to Trend czyli niższa od Ghia. Ale może tak jak piszę, widocznie kupującemu było wszystko jedno.
Foteli podgrzewanych nie ma bo na zdjęciu jest pusta wnęka, a coś powinno być w tej wnęce którą zaznaczyłem na zdjęciu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

A jeżeli chodzi o ESP to widać by było, że ta zaślepka, która jest po lewej stronie powinna być przedzielona na pół i na jednej połówce powinien być przycisk od otwierania tylnej klapy bagażnika a zaraz przy niej przycisk od ESP.

Decyzja należy do Ciebie
Stary 23-07-2010, 16:09   #5
duszek70

No widzisz...zawsze się czegoś nowego człowiek dowie.
W moim mondku, którego mi skasowali miałem podgrzewane fotele, ale przyciski do nich były z boku foteli. Dlatego byłem zdziwiony skąd wiesz, że nie ma...a szkoda. Miałem ten bajer i powiem szczerze, że czasami z tego korzystałem...super sprawa.

Co do auta, które szukam to interesuje mnie właśnie dobre wyposażenie, ale nie tylko. Jak przeglądam oferty to widzę, że te sprowadzane są lepiej wyposażone niż te nasze z krajowych salonów. Brak w nim ESP też mnie zadziwia...widać taki model. Widziałem jak ktoś pisał na tym forum, że modele MK3 2004 w górę wszystkie mają standardowo ESP.
Stary 23-07-2010, 16:18   #6
wojtbf1
F1 fan

Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał duszek70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widziałem jak ktoś pisał na tym forum, że modele MK3 2004 w górę wszystkie mają standardowo ESP.
To się mylił kolego.......

[B]Było MONDEO MK4 2.0 TDCi Titanium X....był S-MAX 2.0 240KM Titanium S ...czas na nowe..[B]
wojtbf1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2010, 16:22   #7
Krzysiek

Cytat:
Napisał duszek70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Brak w nim ESP też mnie zadziwia...widać taki model. Widziałem jak ktoś pisał na tym forum, że modele MK3 2004 w górę wszystkie mają standardowo ESP.
Moje nie ma, chodź 06 rok, więc nie wiem skąd ta teoria, że wszystkie po 04 powinny mieć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może chodziło mu o wyposażenie auta w wiązkę instalacyjną dzięki której po dołożeniu odpowiednich podzespołów będzie działało....
Stary 23-07-2010, 16:37   #8
duszek70

No i nie przysłał nr VIN...widać się przestraszył. Pytał czy pracuję w serwisie forda, że chcę ten VIN.
Szkoda, wiedziałbym coś więcej...
Miałem też inną fajną ofertę, w której gościu co go zapytałem to mówił, że samochód ma to na wyposażeniu. Poprosiłem o nr VIN i okazało się, że nie ma w nim połowy z tego o co pytałem. Jak zadzwoniłem to powiedział, że jeździ nim żona i myślał, że to jest bo tak mu ona mówiła. I jechałbym na darmo tyle kilometrów.
Samochodów jest dużo, ale trafić na ten jeden.
Stary 23-07-2010, 21:03   #9
wojtbf1
F1 fan

Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Samochodów jest dużo, ale trafić na ten jeden.
No niestety kolego...... swojego niedługo będę sprzedawał, jakbyś chciał poczekać.....
tylko na pewno nie będzie kosztował tyle co ten podany przez Ciebie ......

[B]Było MONDEO MK4 2.0 TDCi Titanium X....był S-MAX 2.0 240KM Titanium S ...czas na nowe..[B]
wojtbf1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2010, 21:14   #10
Krzysiek

Cytat:
Napisał wojtbf1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No niestety kolego...... swojego niedługo będę sprzedawał, jakbyś chciał poczekać.....
tylko na pewno nie będzie kosztował tyle co ten podany przez Ciebie ......
No no, Wojtka Mondeo brałbym w ciemno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyżby Modo za małe i trza Transita lub Connecta? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania