![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam chciałbym sie zapytac jak inni uzytkownicy maja wpisane w dowodzie rejestracyjnym posiadajacych mondeo TDCI. Chodzi mi czy (Ford Mondeo 2.0 TDCI) czy tak jak ja (Ford Mondeo 2.0 Kat). Z regoły oznaczenie "Kat" było w benzynie ??.
Ostatnio edytowane przez damian.865 ; 26-07-2012 o 22:27 |
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Norbert
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1.6 Benzyna
Rocznik: 1997
|
W dowodzie pozycja P3 określa rodzaj silnika.
P - benzyna D - diesel W pozycji D3, masz model, pojemność i czasem KAT U mnie jest: mondeo 1.6 (bez wpisu "Kat") a w rzeczywistości jest. W oplu miałem: kadet 1.4i Kat, w rzeczywistości również był. |
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Damian
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Mam D w polu P3, dzieki za wyjasnienie bo myslalem ze to cos trefnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Panowie, to jak to jest, u mnie w pozycji P.3 wbite jest "P", czyli BENZYNA (petroleum) zaś w polu D.3 wpisano MONDEO 1.8 TD. Od pięciu lat tankuję olej napędowy a powinienem etylinę... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
|
|
#5 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Petroleum, to ropa naftowa.
Benzyna, to petrol. |
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Darmodziej, oczywiście marsz rację Kolego, upał, pośpiech i chwilowa tępota (oby na stałe nie pozostała) hehe.
Ale i tak w/g dowodu rejestracyjnego na niewłaściwym paliwie jeżdżę, ciekawe czy bałwanki mogą mnie za to prześladować? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam