![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-09-2010
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2000
|
Witam, musz wymontowac maglownice z mondka 2.0 TDDI, moglby mi ktos udzielic wskazowek jak to zrobic bez koniecznosci wykrecania zbednych czesci?
domyslam sie ze musze wykrecic czesc wydechu i opuscic lawe, tylko ze do lawy jest przymocowana chlodnica. Moje pytanie jest takie, czy wystarczy jak troche opuszcze tylna czesc lawy czy musze opuscic cala? i co wtedy z chlodnicami? ciezko odkrecic weze wspomagania? I jeszcze jedno do lawy jest przykrecona chyba lapa skrzyni biegow, czy jak ja odkrece to skrzynia opadnie? czy jest jeszcze gdzies indziej przymocowana? Mam nadzieje ze nie bede musial podnosic silnika? Bede wdzieczny za pomoc |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001
|
Kolego łapę skrzyni możesz bez problemu odkręcić. Silnik ani skrzynia Ci nawet nie drgnie. Ja bym radził odkręcić tylko dwie tylne śruby sanek (ławy). Opadnie Ci na tyle, że dasz radę odkręcić. Z śrubą przed pasażerem jest sprawa prosta. Dłuuuga przedłużka, przegub krzyżakowy i nasadka 18. Gorzej jest ze śrubą po stronie kierowy. Tam pozostaje oczkowa 18 i gimnastyka. Przewody jest bardzo prosto wymontować. Potrzebny jest jeden klucz typu torx ale nie pamiętam rozmiaru.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|