![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-03-2009
Model: Sharan
Silnik: 1,9 TDI AFN
Rocznik: 1997
|
Witam wszystkich.
Problem dotyczy przekaźnika nr 168 umieszczonego w skrzynce przy bezpieczniach. Odpowiedzialny jest on za podanie napiecia na sprzęgło sprężarki. Po załączeniu na tryb AUTO przekaźnik zaczyna szaleć, klapie kilanaście do kilkudziesieciu razy na minutę bez żadnej logikiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Klimatyzacja jest uzupełnona, wentylatory działają normalnie. Jeżeli na troche przekaźnik się uspokoi to wszystko działa normalnie. Sam przekaźnik już wymieniłem, presostat który go steruje także, sprawdzone także gniazdo bezpiecznika oraz przekaźnika w poszukiwaniu ew. luzów. Efekt zerowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nadal to samo jakby cos jeszcze po drodze miało kiepski styk. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia panelu klimatronika (podmiana na inny) Nie posiadam niestety schematu, może ktos z Was ma i napisze co jeszcze steruje tym przekaźnikiem pozdrawiam Tomek Ostatnio edytowane przez passat ; 26-06-2010 o 19:37 Powód: ort |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wiesiek
Model: GALAXY GHIA
Silnik: 2,3 KAT DOHC 16V
Rocznik: 1999
|
Widzę, że nie tylko Ty masz taki problem, u mnie to samo, czasami zaskoczy to cały dzień potrafi fajnie działać, a czasami jak zacznie pstrykać to oszaleć idzie, nie zdąży schłodzić. Naprawdę nikt nie miał takiego przypadku i nikt sobie z tym nie poradził?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
|
u mnie w toledo'94 to samo, ale klima działa, dzieje się to zawsze po około 2 godzinach jazdy na klimie. W galaxy nie mam tego problemu, a co do toledo to żaden mechanik mi nie pomógł
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-03-2009
Model: Sharan
Silnik: 1,9 TDI AFN
Rocznik: 1997
|
No to mnie pocieszyliscieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z frontu walki z tym przekaźnikiem mogę podać, że wypróbowałem inny panel klimatronika.... i nadal to samoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W przyszłym tygodniu będę miał więcej czasu i zabieram sie za temat bardziej kompleksowo. O wynikach poinformuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997