![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
![]()
Coś mi się zdaje że silnik zaczął mi głośniej pracować, posłuchajcie sami
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-09-2008
Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
![]()
Dla mnie niema różnicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Chyb a jesteś przewrażliwiony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Coś Ci się dzieje z silniczkiem ?, nie wiem, gorzej się zbiera, szarpie, stuka tak że przechodnie słyszą itp ?, jeśli nie nie szukaj dziury w całym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
wszystko ok jeśli chodzi o silnik osiągi itd,już wiem co dzwoni,zawory mają wieksze luzy niż w książce ale nie wiem czy się tym przejmować czy nie
![]() |
#4 |
|
![]()
Ale co, mieszczą się w tolerancji czy ją przekraczają ?. Jeśli przekraczają np. zamiast 0,30 to masz 0,31 to się nie przejmuj ale pomału zaplanuj sobie ich regulacje , jeśli zaś większe to proponuje je doprowadzić do porządku w zależności jak dużo jeździsz autem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
ale zawory z tego co mówią wypalają się na lpg i luz się zmniejsza wiec może z czasem się zmniejszą. np wydechowe graniczne to 0,33 a ja mam 0,36
tylko wywal tysiąca na regulację i szklanki jak potem za parę dziesiąt tysiecy km na lpg się zmniejszą luzy i trzeba będzie zwiększać.
![]() |
#6 |
|
![]()
Tak niewielką różnicą bym się nie przejmował, u mnie jest bodajże 0,35. Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie. Jeśli nie walą a z filmiku wynika że nie walą. Wiadomo że na żywo inaczej słychać. U mnie taki dźwięk wydawały klapki w kolektorze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
ja jestem chyba wrażliwy bo każdy mówi że jak już to delikatnie albo normalnie a dwóch mechanikow że nic nie słyszą,ten co sprawdzałem z nim mowil żeby za pół roku zobaczyc co się bedzie działo.
![]() |
#8 |
|
![]()
Rustin powiem CI że pracuje jak mój a ja uważam że jest ok. Masz podłączone klapki ?, weź pod uwagę że on charakterystycznie klekocze ale to praca wtryskiwaczy. Powiem Ci tak jeśli zawory zaczną Ci klepać na pewno je usłyszysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. To dosłownie taki dźwięk jakbyś stukał młotkiem o kowadło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., Tak miałem w A4 więc wiem jak zawory walą. Silnik forda chodzi specyficznie, a jeśli Cię to tak gryzie to wyreguluj. Mnie się wydaje że niema potrzeby. Jeśli nie walą po zapaleniu sinika i podczas przyspieszania to jest ok.
Ostatnio edytowane przez Cezar77 ; 31-07-2010 o 20:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
klapek już dawno nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
|
|
|