![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-01-2006
|
mam mondeo 2.0 tdci z 2004 r. samochód z przebiegiem 17000 km (nabyty w grudniu 2005- demo od dilera) podczas przyśpieszania do kabiny dociera metaliczny odglos- podobny do klekotu zaworów. W serwisie stwierdzono że to odglos z wtryskiwaczy podobno w niektórych egzemplarzach są one glosniejsze? Mechanik- na sluch?- stwierdzil żę nie są one uszkodzone ani zapchane -samochód nie byl podlączony do komputera! podczas przyśpieszania występują też odczuwalne różnice mocy. Może ktoś mial podobny problem? Opisane problemy występują tylko gdy silnik jest pod obciążeniem.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-09-2005
Model: Fiesta/Mondeo/Vectra/ ProCeed
Silnik: 2.0 16V/2.0 16v/1.8 16V/2.0 16V
Rocznik: 94/2005/98/2010.
|
Witam moj znajomy ma tez Mondeo 2.0 TDCI i podobnie sie zachowywal na poczatku, po pewnym czasie zaczol dzieniw kopcic na szaro, po podloczeniu na komputer okazalo sie ze wlal bardzo slabe palio (jakosciowo) i uklad CommonRail sie przestawil na jakis tam pryb pracy... wiec proponowal bym jednak podjechac do panow z Servisu i powiedziec im ze masz auto na gwarancji i rzadasz podlaczenia do komputereaz bo auto czesto zaczyna glosno pacowac roznie przyspieszac oraz czasem kopcic... na pewno beda musili podlaczyc auto na kompa... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-09-2004
|
U mnie tez wystąpiły podobne objawy po ostatnich mrozach, przymarznieciu paliwa i podłączenie pod WDSa w serwisie.
Efekt jest taki ze mój mondek wyrażnie stracił "kopa" i występują spadki mocy przy przyspieszaniu. Za to przestał kopcić przy przyspieszaniu, co wcześniej dosyć czesto sie zdarzalo. Na forum koledzy podpowiadali, ze mogli mi podmienic soft przy okazji podlaczania pod komputer w serwisie.
|