Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-08-2010, 19:29   #1
Mondek4
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Mondeo Mk4 Titanium 1.8 TDCI, Renault Clio 0,9 TCe, Renault Clio 1.2 75km
Silnik: -
Rocznik: -
Question Pare pytań od nowicjusza

Witam! Jestem nowy na forum oraz jestem posiadaczem nowego pięknego Forda Mondeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam parę pytań co do niego.

Mam samos ściemniające się lusterko wsteczne z automatycznymi wycieraczkami:
1. Na lusterku od strony przedniej szyby jest tak jakby lampka? Czy coś podobnego(po prawej stronie) Oświecicie mnie co to?
2. Wycieraczki te powinny sie same włączyć gdy poczują deszcz czy ja muszę je włączyć a później sobie ustawić czułość czy one wszytko robią same?

Posiadam również automatyczne reflektory:
1. Czy automatyczne reflektory działają dzięki czujnikowi zmierzchu? jeżeli tak to gdzie on sie znajduje?
2. te automatyczne reflektory powinny sie włączać same zawsze(bez względu na porę dnia) czy tylko w nocy(dzięki temu czujnikowi)?

Są też w aucie zamocowane fabryczne czujniki cofania(przód, tył). Gdy wykrywają przeszkody to dają różne dźwięki o różnym natężeniu:
1. Czy te dźwięki da się jakoś zmienić?(jakiś inny dźwięk, głośność)
2. Czy przy czujnikach jest jakaś inna możliwość pokazania przeszkody? Chodzi mi o graficzne pokazanie tzn: odległość na wyświetlaczu FordConvers+ bo taki właśnie wyświetlacz mam.

Bardzo proszę o odp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mondek4 jest offline  
Stary 11-08-2010, 19:35   #2
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
Domyślnie Odp: Pare pytań od nowicjusza

Temat zamknąłem , ponieważ autor nie zapoznał się z regulaminem , a w szczególności z wątkiem o zakładaniu nowych tematów.
Proszę zapoznać się z regulaminem i założyć poprawne tematy.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline  
Zamknięty Temat

Tagi
mondeo mk4

Zasady postowania