![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-08-2010
Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0l tdci
Rocznik: 2001
|
Od jakiegos czasu wskaznik paliwa nie wskazuje rozne wartosci. Moze to bedzie plywak w zbiorniku. Wiec mam pytanie znalazlem dojscie do zbiornika pod tylnym siedzeniem, czy dostane sie do plywaka czy jest jakies inne dojscie czy musze sciagnac zbiornik?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
|
Nie ma innego wyjścia oprucz ściągnięcia zbiornika. Otwór rewizyjny pod tylnią kanapą jest za mały, żeby tam co kolwiek zdziałać.
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-07-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Dokładnie jezeli chcesz sam robic to musisz zdejmowac zbiornik, bedziesz miał problem zeby odpiąć rurki od pompki pod fotelem mozna je łatwo połamać. Jak masz kogos do pomocy to wystarczy tylko go trochę opuścić na mocowaniu i od fotela da sie wyciagnac wszystko, peknietą sprezynke przez ktora idzie napiecie do wstaźnika wystarczey polutować, nie ma przymusu wymiany całego pływaka.
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
|
U mnie też jest coś nie tak z wskaźnikiem. Czasami zawiesza się gdzieś powyżej 1/2 baku. Wyciągnołem z baku te wszystkie graty, ale nie stety wzrokowo było wszystko w porządku. Przeczyściłem wszystko, sprawdziłem czy pływak się nie zacina i po złożeniu dalej to samo. Niestety z elektrycznej strony nie wiedziałem jak to sprawdzić.
|