![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-08-2010
Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
witam mam pytanie czy wolne wkręcanie się na obroty do 3000 tys. jest normalną rzeczą. posiadam mondeo 1.8 SCi czy może mu coś dolega.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Co rozumiesz poprzez "wolne wkręcanie".
SCi jest dośc specyficznym silnikiem, mało kto go ma. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
to znaczy, że jak wciskam mocno wciskam gaz to praktycznie nie ma żadnej reakcji. dopiero jak obroty są wyższe niż 3000 następuje gwałtowne przyspieszenie.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-10-2008
Model: MDO był
Silnik: Should Be Higher
Rocznik: 200?
|
Tak być nie powinno.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-09-2010
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 1,8 SCI
|
Witam.... od kilku miesiecy jestem niezbyt zadowolonym wlascicielem mondziola 1,8 sci co do twoich niedoborow mocy do 3000 obrotow kwestia przyzwyczajenia niby 130hp powinno wystarczyc ale bryczka wazy ok 1,5 t wiec jest co napedzac nie wiem jakie masz wymagania co do mondziolka bo do 3500 obrotow to zwykly "cywil" natomiast 3500 i wyzej dostaje drugiego plucaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. smiga pieknie w moim przypadku z przyspieszaniem zadnych problemow natomiast problemy sa z wyhamowaniemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wymienilem tarcze klocki plyn hamulcowy;/ musze uzyc naprawde duzo sily zeby wyhamowac na nizszych predkosciach da sie wytrzymac jednak wyhamowanie juz ze 100 to nielada wyzwanie....mam pewne podejzenia co do serva ale pewnosci zadnej moze ma ktos pomysl jak sprawdzic servo zanim poojdzie na smietnik(pompowanie na wylaczonym silniku zaliczone)....
Prosze o pomoc i z gory dziekujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-12-2006
Model: MONDEO MK1 Kombi
Silnik: 1.8 16V ZETEC + LPG
Rocznik: 1996
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Zarejestrowany: 23-09-2010
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 1,8 SCI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
a czy jest możliwość w nim zaślepienie EGR czy ze względu na to że jest elektroniczny jest to niemożliwe. Bo od czasu do czasu zaświeca mi się chek z błędem p0401. no i zużycie paliwa jest dość duże ok. 10 l średnio.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Gazu też do niego nie zamontujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
a jak można sprawdzić czy EGR jest sprawny. czy brak mocy na niskich obrotach może byc właśnie spowodowany awarią EGR? bo błąd p0401 wyskakuje dopiero po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrach.
pozdrawiam |
|
|
|