![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2009
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2009
|
witam Was moi drodzy,
prosze o porade, jednym z powodow sprzedazy mojego mondzia jest to, ze jest on zasilany ropa, tj. swego czasu do pracy mialem ok 20km, teraz mam ok 6km a po drodze postoj w przedszkolu. Zastanawiam sie czy nie rozgrzany silnik dizla wlasciwie caly czas jest dobry dla silnika. Generalnie auto juz nigdzie nie jezdzi w ciagu dnia. Moj mondziak to 1.8 TDCi 100KM, 1. Najprawdopodobniej bez PDF'u, czy jesli go nie mam to jest mniejszy problem? 2. Jakie moga byc konsekwencje takich krotkich odcinkow jakie pokonuje? 3. Czy jesli np. raz w tygodniu zrobie trase ok 50km to wystarczy? 4. Czy jesli szukam innego auta to jest sens szukania benzyny z gazem, skoro w zimie nie zdazy instalacja gazowa sie zalaczyc? 5. Czy moze sa dizle w autach z rocznikach 2003-2006 gdzie krotkie dystanse nie szkodza? 6. Jakie auta w benzynie moga spalic mniej niz 7l w miescie? (normalna jazda) Dziekuje Wam za odpowiedzi i pozdrawiam Saimon |
|
|
|
|
#2 |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|
Wprawdzie na większość pytań odpowiedzi masz na forum, ale żeś ziomek to:
1. bez PDF-u na pewno 2. większe spalanie 3. wystarczy 4. sama benzyna zdecydowanie wystarczy 5. we wszystkich rocznikach wydaje mi się że jest tak samo 6. coś z segmentu aut B byś na pewno wybrał...... Znudziło Ci się mondeo ????? Pozdrawiam
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2009
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2009
|
"Znudziło Ci się mondeo ????? Pozdrawiam "
Zdecydowanie nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niespodziewanie budzet rodzinny potrzebuje gotowki, samo zycie. Auta szkoda ale czasami sa wazniejsze sprawy... odbije sobie za jakies 2-3 lata. No i drugi powod, jesli jakis cud sie zdarzy to wlasnie to ze dystanse zdecydowanie zmalaly, a nie chce zrobic autu kuku. Szkoda bioraz pod uwage ze przejechalem 7500km 7. Skoro nie mam PDF-u to jakie moga byc inne problemy? 8. Ile dni auto moze stac w garazu nie odpalane i nie jezdzone? 9. Jesli moj dystans bedzie krotszy niz 5km to warto nim wyjezdzac? 10. Czy moge prosic o link dot. moich pytan ktore byly juz omawiane na forum? 11. Jak moge sprawdzic czy mam PDF? Ostatnio edytowane przez saimon035 ; 17-10-2010 o 19:58 |
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Cytat:
Ponieważ są już takie tematy , ten żeby nie dublować muszę zamknąć. Jeżeli masz pytanie odnośnie zakupu auta , proszę założyć temat w dziale KUPUJEMY AUTO. Pozdrawiam.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|