![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-10-2010
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
|
Witam. 2 tygodnie temu wymieniłem sondę lambdę (komputer pokazał błąd). Wczoraj oddałem auto do warsztatu bo miałem wyciek płynu chłodzącego silnik. Dzisiaj odebrałem samochód i okazało się, że świeci się lampka "check engine". Mechanik był zdziwiony. Podpiął auto pod komputer i wyszło, że jest problem z zaworem ERG. Moje pytanie brzmi co się mogło stać tak nagle bo nigdy nie miałem tego problemu. Czy to co on naprawiał ma jakiś związek z tym zaworem?Tym bardziej jestem zdziwiony, że to się stało przy naprawie. Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 24-11-2010 o 19:51 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Jak poprawisz tytuł tematu na zgodny z regulaminem , temat powróci do działu.
Poprawione.
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 24-11-2010 o 19:52 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-11-2009
Model: mondeo mk2
Silnik: 2,5v6 lpg
Rocznik: 1998
|
Mógł się porostu przytkać lub odkręcić przy kolektorze samo się to raczej nie stało ale jak grzebali...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-10-2010
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
|
Wiem co się stało. Po prostu mechanik specjalista nie podłączył wtyczki do EGR. Po włożeniu kontrolka zniknęła.
|
|
|
|