![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-12-2004
Model: Focus MK II
Silnik: 1.6 TDCI 109
Rocznik: 2005
|
MKII 1,6 TDCi 109KM 2005r
PROBLEMGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.rzejechałem odcinek ok 15 km, postawiłem samochód pod sklepem, po 10.min odpaliłem i do środka wdarł się zapach spalenizny. I jakby dymek (ale co do tego to już teraz nie mam pewności). W czasie oględzin auta wewnątrz i zewnątrz wywnioskowałem że zapach ten wydobywa się z ogrzewania. Pogrzebałem trochę w środkowej części konsoli (od spodu koło skrzyni bezpieczników) i znalazłem tam dwie aluminiowe rurki które były mocno nagrzane - Czy to jest normalne? Nigdy wcześniej nie wsadzałem rąk w te okolice gdyż nie miałem żadnych problemów z Foczką ale na mój gust to były one zbyt gorące - co może być przyczyną tego zapachu? Co prawda po wyłączeniu klimatronica zapach już nie dostawał się do środka - ale nie wiem czy to rozwiązuje problem - może coś się kopcić poza tym układem a wentylator tylko pompował powietrze do środka. A może padł jakiś czujnik temperatury? Nie wiem od czego zacząc... HELP!!! Na zewnatrz nic nie widzę, w komorze silnika tez nic (tylko jak się otwiera klapę to ona tak jakby zasysa powietrze do góry - to czuc ten sam sprodek) Czy macie jakieś konstruktywne wnioski? Może jakieś dodatkowe pytania? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Model: mondeo 2l Kombi 145.S-max,Focus 2 SW
Silnik: 2l 145, 2,3HE, 1,6 16V Ti VCT
Rocznik: Mondeo2003, S max2009,F2005
|
A przechodziłeś akcję serwisowa związana z wadliwą izolacją i korozją przewodów.Sprawdź po VIN'ie
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-12-2004
Model: Focus MK II
Silnik: 1.6 TDCI 109