![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: S MAX II Titanium 4x4 180 Aut
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Czy korzystacie u siebie ze świateł automatycznych mając dzienne LED'y?
Do niedawna nie korzystałem ponieważ po zgaszeniu silnika LED'y mi nie gasły, więc to było bez sensu. Ale po ostatniej aktualizacji softu zauważyłem że w automacie światła zaczęły działać jak należy tj.: Po starcie silnika gdy jest jasno zapalają się LEDY, gdy się ściemni dołączają się xenony ale LEDY zmniejszają jasność. Po wyłączeniu silnika LEDY i XENONY gasną - więc jest idealnie. Jedyna wada jest taka że niepotrzebnie zapalają się xenony przy starcie silnika w garażu (dość ciemno) by zaraz zgasnąć na zewnątrz, no ale to nieuniknione. Zastanawiam się czy to zaczęło działać po wrzuceniu nowego softu czy coś miałem wcześniej skopane i nie przyznali się. Ostatnio edytowane przez pawel2m ; 16-02-2011 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-06-2007
Model: Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 TDCI 115KM/146KM
Rocznik: 2011
|
Teraz masz tak jak powinno być. W moim aucie tak było od początku. Połączenie czujnika natężenia światła + xenony + LED-y działa perfekcyjnie. Wjeżdżając np. w dzień do tunelu xenony zaświecają się momentalnie, a wyjeżdżając gasną ze zwłoką oczekując na rozwój sytuacji. Np. u mnie w mieście są dwa tunele jeden za drugim z 200 metrową przerwą i wyjeżdzając z pierwszego światła dzienne na tą chwilę jasności nie zaświecają się, a xenony nie gasną. I tak powinno być.
Na zapadający zmrok czujnik światła też reaguje prawidłowo zaświecając xenony. Szkoda, że tak perfekcyjnie nie działa czujnik deszczu.
pozdrawiam Andrzej Ostatnio edytowane przez andy-w ; 16-02-2011 o 21:45 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
U mnie tak jest od początku, z tą różnicą, że przy włączeniu xenonów LEDy gasną całkowicie (postojówki mam w przeciwmgielnych). Softu nie aktualizowałem.
pawel2m - masz nowe LEDy i przeciwmgielne bez postojówek? Czy też sama aktualizacja softu przygasza LEDy? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: S MAX II Titanium 4x4 180 Aut
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Mam nowe Ledy, które robią za postojówki od razu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Model: Ford S-Max
Silnik: Ecoboost 203KM
Rocznik: 2010
|
Ja również bardzo dobrze oceniam ten system s Fordzie. Pamiętam, że np Scenicu światła mijania zapalały się za późno, więc trzeba było je po prostu samemu włączać wieczorem dla bezpieczeństwa.
|
|
|
|