![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-09-2010
Model: Galaxy 1
Silnik: 1.9 d
Rocznik: 97
|
Witam serdecznie, już kiedyś próbowałem się czegoś dowiedzieć na ten temat lecz niestety nic się nie dowiedziałem. Problem wygląda tak: zniknęło oświetlenie kabiny, sprawdziłem wszystkie krancówki, żarówki i doszedłem do wniosku że to wina modółu ponieważ slychac że przekaznik pracuje (przekażnik wewnątrz skrzynki z bezpiecznikami) lecz do żadnej lampki nie dochodzi masa na brązowo białym przewodzie. Czy sterowanie oświetleniem kabiny ma coś wspólnego z komputerem? Gdzie szukać usterki? Dodam że ręczne włączenie oświetlenia działa, problem tkwi tylko przy otwieraniu drzwi. Z góry dziękuje za zainteresowanie i ewentualną pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Gidon
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1996
|
Witaj kolego, proponuję Ci wymienić włączniki drzwiowe (po 7 zł szt. na allegro ) ja miałem też kłopot z tym i wymieniłem i na razie hula . Koszt niewielki roboty też nie za dużo , a moduł raczej masz sprawny skoro na przekaźnik daje sygnał. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
jak sam zauważyłeś wlaczniki raczej sa sprawne skoro przekaznik dziala, problem jest w tym ze za przekaznikiem sygnal znika i do lampek juz nie dochodzi. dodam ze plyta z tym przekaznikiem znajduje sie wewnatrz skrzynki z bezpiecznikami. to jest ten bialy z lewej strony na dole
http://img690.imageshack.us/i/p28041118410002.jpg |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: SHARAN MKII Cruise
Silnik: BVK
Rocznik: 2006
|
W razie czego odstapię sprawny moduł komfortu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
rozumiem ze w moim przypadku jest to ta plyta w skrzynce bezpiecznikow przedstawiona na fotce. jeszcze w tygodniu mam sie spotkac ze znajomym elektrykiem moze uda sie to obejsc. najwyzej nie bedzie dzialalo czasowe podswietlenie ale w razie czego podaj cene za moduł
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-09-2008
Model: Sharan
Silnik: 1,9 TDI AUY
Rocznik: 2004
|
A miałby ktoś schemat do Sharan'ki. 1,9 tdi z 2004. U mnie jest tak, że w drzwiach z prawej strony na desce wyświeltla otwarcie drzwi, ale lampki wewnątrz auta się nie zapalają. Drzwi z lewej strony i klapa bagażnika zachowują się dobrze.
|
|
|
|