Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-05-2011, 13:37   #1
pawellolek
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 DOHC +LPG
Rocznik: 1996
Domyślnie Podczas jazdy gaśnie

Witam może mi ktoś pomoże muj galus jedzie jedzie i nagle cos prztyknie pod kierownicom i gaśnie ,kręci ale nie zapala i nieświeci sie terz przełącznik od gazu po około minucie czasem krucej zaświeca sie i zapala i jedzie czasami 20 km a czasami pare metrów i znowu zgaśnie

pawellolek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-05-2011, 17:19   #2
fuhmen
ford::beginner

Model: galaxy mk1
Silnik: 2.3 benz/gaz automat
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: podczas jazdy gasnie.

Ja mam podobnie, mój galaxy też czasem gasnie bez powodu w trakcie jazdy, obrotomierz nagle spada, po chwili postoju widać że wskazówka obrotomierz lekko drgnie i można go normalnie odpalić, Może to problem z immobilajzerem.
fuhmen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2011, 14:33   #3
Haze134

Model: galaxy
Silnik: 1,9 tdi
Rocznik: 1997

Witam WSZYSTKICH.
Maiłem taki problem, podczas jazdy zauważyłem, że szybkościomierz zwalnia, następnie po jakimś czasie zgasł silnik, po odpaleniu ponownym wszystko ok, po przejechaniu ok 70 km ponownie zgasł i wskazóki obrotomierza i szybkościomierza na zero, po wyłaczeniu kluczyka odpalił dobrze , nastepnie po przejechaniu ok 200 m zgasł i jw. Wyłączam kluczyk, odpalam- kręci a nie zaskakuje i tak kilkakrotnie- zauważyłem, że nie zapala się "spiralka" od świec, po krurymś przekręceniu spiralka mignęła i silnik odpalił, i tak dojechałem do domu i przez ok 20 km z 8 razy gasł silnik z objawami jw. VAG nie wykazał żadnych błedów, przekaźnik 109 zmierzony i niby ok. i tak prez ok 2 dni wszystko ok. dziaij wyjeżdzam i po ok 1 km znów zgasł i spiralka się ie zapala, i wtedy wymieniłem przekaźnik 109 (niby dobry) na inny taki szary i przejechałem 200 km i wszytko ok.- myślę, że to wina przekaźnika i będzie wszystko dobrze.
Haze134 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-05-2011, 06:08   #4
pawellolek

Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 DOHC +LPG
Rocznik: 1996

Witam właśnie też wymieniłem przekaznik nr:30 i wszystko wruciło do normy tak że naszczęście obyło się bez większych kosztów .
pawellolek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania