![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-09-2016
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
|
Witam. Problem następujący. Nie mogę otworzyć auta poprzez włożenie kluczyka w zamek. Tylko otwieranie pilotem. Kluczyk po prostu nie chce się nawet przekręcić. Z serwisowym jest tak samo. Po cichu liczę że nagle nie padnie pilot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz pytanie. Zaprogramuję sam kluczyk, żeby chociaż nim w razie czego otworzyć auto ? Lub i też odpalić ? Chcę mieć drugi pilot w zapasie na wszelki wypadek. Jeśli ktoś zapyta czemu nie zobaczę do zamka, to aktualnie brak czasu żeby szperać tyle przy aucie.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Zamek Ci skorodował, a w zasadzie bębenek. Zapsikaj jakimś preparatem, może się rozrusza. Możesz doprogramować byle jaki pilot do otwarcia auta, oczywiście do pary z tym co masz teraz. Do odpalenia będzie potrzebne dopisanie immo i docięty grot.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Czyli jak dobrze rozumiem. Mogę kupić używany kluczyk-pilot, który będzie tylko otwierał drzwi ? Odpalenie będzie możliwe kluczykiem chociażby serwisowym(bez pilota) ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dokładnie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pilot i immo to niezależne układy w kluczyku. Masz klucz bez pilota, ale ze zgodnym immo i grotem. Doprogramowany pilot pozwoli otworzyć Ci auto. Ja miałem gorzej, dostałem Focusa z jednym kluczem, musiałem dorobić drugi kompletny. Fiesta została roztropnie zakupiona z dwoma oryginalnymi scyzorykami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czyli plan na jutro: Kupno kluczyka i zaprogramowanie go pod otworzenia auta. Dzięki za dobre wytłumaczenie, "Jak krowie na rowie". Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze byłbym wdzięczny za info jaką metodę programowania stosować ? I to będzie na tyle z pytań w tym temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
PROGRAMOWANIE PILOTA
ZDALNEGO STEROWANIA Dla Twojego pojazdu można zaprogramować maksymalnie osiem nadajników zdalnego sterowania (łącznie z tymi, które były dostarczone z pojazdem). Podczas procedury programowania nadajniki zdalnego sterowania muszą pozostawać wewnątrz pojazdu. Zapnij pasy bezpieczeństwa przednich siedzeń i zamknij wszystkie drzwi, aby sprzeczne brzęczyki sygnalizacyjne nie rozbrzmiewały podczas programowania. Programowanie nowego pilota zdalnego sterowania 1. Aby zaprogramować nowe nadajniki zdalnego sterowania, obróć kluczyk zapłonowy w położenie II cztery razy w ciągu sześciu sekund. 2. Ustaw kluczyk zapłonowy w położeniu 0. Sygnał akustyczny potwierdzi możliwość zaprogramowania nadajników zdalnego sterowania w ciągu 10 sekund. 3. Naciśnij dowolny przycisk na nowym nadajniku zdalnego sterowania. Potwierdzeniem będzie sygnał akustyczny. 4. Powtórz ten ostatni krok ze wszystkimi nadajnikami zdalnego sterowania, włącznie z oryginalnym. Nie wyjmuj kluczyka z włącznika zapłonu podczas naciskania przycisku na tym nadajniku zdalnego sterowania. 5. Ponownie włącz zapłon (kluczyk w położeniu II) lub odczekaj 10 sekund nie programując kolejnego nadajnika zdalnego sterowania, aby wyjść z trybu programowania kluczyków. Do otwierania i zamykania pojazdu możesz teraz użyć tylko nadajników zdalnego sterowania, które właśnie zaprogramowałeś. Ostatnio edytowane przez radek70 ; 26-09-2016 o 21:42 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Witam ponownie. Takie pytanie. Po zaprogramowaniu nowego kluczyka, mogę otwierać auto tylko tym nowym zaprogramowanym. Starym nie można otwierać auta. Czy to prawidłowe ? Czy jest opcja, żeby oba kluczyki mogły działać po takim programowaniu samodzielnym ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, przeczytaj jeszcze raz powyżej:
3. Naciśnij dowolny przycisk na nowym nadajniku zdalnego sterowania. Potwierdzeniem będzie sygnał akustyczny. 4. Powtórz ten ostatni krok ze wszystkimi nadajnikami zdalnego sterowania. Każde programowanie wyklucza piloty, które nie zostały zapisane w tej samej sesji. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
No tak. Próbowałem wraz z oryginalnym. Lecz coś nie poszło. Spróbuję jutro jeszcze raz i najwyżej dam znać.
|
|
|
|