![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
|
![]()
Witam serdecznie,
jest to mój absolutnie pierwszy post w 'świecie forda', więc będę się streszczać, co by niektórych nie irytować. Pewnie się powtórzę, jak setki poprzedników, ale mam kilka pytań odnośnie dwóch aut:
Jak widać oba w podobnej cenie, więc nie o niej mowa, a o osiągach, spalaniu obu wersji (czytałem o tym, ale o trochę starszych rocznikach, więc mogło się coś zmienić). Jak się Wy zapatrujecie na to? Druga sprawa - awaryjność, bo wiadomo, że żadne auto nią nie grzeszy, ale może jeden z tych dwóch modeli (oba lub żaden), mają więcej na sumieniu niż pozostałe? I ostatnia kwestia dla wzrokowców: czy na jakimkolwiek zdjęciu obu pozycji cokolwiek wzbudza jakąkolwiek niepewność? Dziękuję i pozdrawiam, Dawid |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-03-2010
Model: Focus Mk3 2.0 TDCi
Silnik: 2.0TDCi 140
Rocznik: 2012
|
![]()
Osiągi lepsze ma benzyna ale az takiej różnicy nie ma wielkiej za to w spalaniu roznica będzie dobre 4-5 l zalezy jak jezdziszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy tym Dislu wydaje mi sie ze powinny byc 18-stki na lato a nie 17 tak było w standardzie w S.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
|
![]()
Oba z zew praktycznie identyczne...w środku moim zdaniem ładniejsze siedzenia ma benzynka.
Ja bym brał diesla,mniejsze spalanie,podobne osiągi i moment,no i trwałość pewnie też lepsza. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wcześniej było: Galaxy MK1 2.0 B+LPG, Galaxy MK2 1.9 TDI Automat, S-max 2.0 TDCi 140KM, obecnie S-max Titanium S 2.0 TDCi 163KM manual. Ostatnio edytowane przez RafałB ; 29-06-2011 o 12:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-09-2008
Model: Mondeo 1
Silnik: 1.8 16V benzynka + podtlenek :)
Rocznik: 1996
|
![]()
Diesel lepsze osiągi ? 175 KM z cięższym silnikiem vs 220 KM lżejsze ? Coś tu nie pasuje hm ?
Diesel sporo oszczędniejszy ... dla mnie wybór zależałby jedynie od tego czy mam tyle kast na bene czy nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aa co do trwałości... to ciężko cokolwiek powiedzieć, o tym się przekonamy za kilka lat
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
2.Diesel ZAWSZE oszczędniejszy. 3.Poczytaj opinie o motorach 2.2 TDCi i o 2.5t to zobaczysz,że nie trzeba czekać kilka lat na opinie...
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
No właśnie czytałem i ponoć 2.5T nie jest takie złe.
A jak w dieslu walnie turbina, koło czy filtr to wtedy nie wiem czy taka oszczędność. ;P |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Zgadzam się zgadzam, jednak nie robię tak dużych przebiegów by myśleć poważniej o dieslu.. Choć nigdy nie mów nigdy. Ostateczna decyzja nie została podjęta.
Dzięki za obecne i przyszłe (^_^) opinie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
#10 |
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
![]()
samym momentem mozna buraki cukrowe przewracac .
RafalB daj sobie spokoj z pisaniem bo jak lepsze osiagi ma ten diesel to super. Bizon ma wiekszy moment a nie jest szybszy wiec nie rzucajmy tutaj hasel dla glupkow z autoswiata i innych takich tekstow. Kazdy silnik wypije paliwa , jak ktos mysli ze mu te 2.2 tdci spali 6l przy cisnieciu to sie zdziwi zdrowo. FAkt ze ten diesel spali mniej ale tez bencki dostanie i to spore. Jedynie ze porownanie 5 bieg 60 km/h i jedziemy to moze byc tam roznie . Tez niektore 2.5T cos mocy nie trzymaly o ile pamietam w temacie 2.5t i 2.2 niektore zamiast 220 koni 183 wywalaly. |
![]() |
![]() |