![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-08-2011
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam.
jakieś 2 miesiące temu kupiłem mondeo mk3 2.0tdci i tak jak napisałem w temacie często mi gaśnie jak ruszam, tak jakbym nie umiał ruszyć. Na początku wydawało mi sie że to jest normalne bo przesiadłem sie z tico Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i że muszę sie przyzwyczaić. w chwili obecne już to praktycznie opanowałem, ale nie wiem czy to jest normalne bo jak nawet ktoś inny próbuje im ruszyć to mu sie nie udaje, dopiero za którymś razem. I jeszcze gdy popuszczam delikatnie sprzęgło, próbuje ruszyć bez gazu to obroty mi delikatnie skaczą. Może to tak musi być, nie wiem, dlatego proszę o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez marcin5623 ; 03-08-2011 o 21:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Niezależnie od możliwej awarii - jest tu dodatkowa kwestia klimy. Jeżeli masz teraz włączoną stale klimę, to weź pod uwagę, że sprężarka zabiera ok 6 KM z wału silnika. W takiej sytuacji spokojne ruszanie staje się czasami kłopotliwe - mi mój 2,0 tdci kiedy się zagapię, też zdarza się, że gaśnie...
Przy spokojnym ruszaniu silnik indukuje tylko ok 20 KM - ubytek 6 KM jest istotny. Przy ostrym ruszaniu silnik indukuje nawet do 100KM - braku 6 KM nie odczuwa się prawie wcale... Jeżeli opisany problem występuje także przy wyłączonej klimie - to warto drążyć temat. Gdzieś na Forum czytałem o wgraniu nowego softu - co pomogło w takiej sytuacji...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 03-08-2011 o 23:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Będę musiał to sprawdzić z tą klimą bo jak na razie to jeżdżę cały czas z włączoną.
A co z tymi skczącymi obrotami? to też przez ta klime? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
sprawdziłem to z tą klima i jest lekka poprawa, ale i tak i tak ciężko sie rusza, nie to co w innych dieslach, wydaje mi sie że to może być coś poważniejszego..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2006
|
![]()
ta przypadłość to normalka w silnikach camonreila w starych klekotach i innych tdi starszej generacji tego nie ma ,trzeba się przyzwyczaić i tyle ot taki urok
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK3
Silnik: 2,0TDCI/1,5TDCI
Rocznik: 2014/2018
|
![]()